Στο Κιλελέρ οι αγρότες πριν τη διυπουργική συνάντηση στην Αθήνα

Κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας στο μνημείο του Κιλελέρ αποφασίστηκε από το μπλόκο της Νίκαιας να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, το απόγευμα (5 μ.μ.) πριν την αυριανή (14/2) συνάντηση στην Αθήνα. Η κινητοποίηση όπως αναφέρουν οι αγρότες θα σηματοδοτήσει την αποφασιστικότητα της αγροτιάς να επιμείνει αγωνιστικά στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της.
Το μπλόκο της Νίκαιας απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση, στο οποίο αναφέρει:
«Το μπλόκο της Νίκαιας απευθύνει κάλεσμα σ’ όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας – και σ’ όσους έχουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, αλλά και σε όσους παρέμειναν στα χωριά – να έλθουν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στις 4 το απόγευμα, στο χώρο του μπλόκου. Από κει θα ξεκινήσουμε, με ΙΧ αυτοκίνητα και με συμβολική συμμετοχή τρακτέρ, για το Κιλελέρ, από όπου, ενόψει και της συνάντησης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης – μια πρότασή μας που, κάτω από την αγωνιστική πίεση των μπλόκων, έγινε τελικά αποδεκτή από την κυβέρνηση – θα στείλουμε το μήνυμα ότι επιμένουμε στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας, αγωνιζόμαστε για να μη γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι.
Καλούμε, επίσης, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης να δυναμώσουν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας κι όλοι μαζί να ενισχύσουμε την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Αιτήματα που δεν αφορούν μόνο τους αγρότες, αλλά όλο το λαό, αφού παλεύουμε για να παραμείνουμε στην αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα και για να έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για την ικανοποίηση των διατροφικών και των άλλων λαϊκών αναγκών».

Πηγή: agronews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.