Στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας συμμετέχει στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας μέσο του χρηματοδοτικού προγράμματος SG1 με τελικούς αποδέκτες πολύ Μικρές και Μικρό Μεσαίες Επιχειρήσεις ( ΜΜΕ ), αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στη λειτουργία των επιχειρήσεων από την επιδημία του COVID -19.
O στόχος του εν λόγω χρηματοδοτικού μέσου είναι παροχή εγγυοδοσίας προς τις επιχειρήσεις σε εξασφάλιση δανείων κεφαλαίου κίνησης για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Η ΕΑΤ στις χρηματοδοτήσεις αυτές λειτουργεί ως εγγυητής μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσοστού, το οποίο θα ανέρχεται μέχρι το μέγιστο ποσοστό του 80 % της κάθε πιστοδότησης.
Οι εγγυήσεις μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 της ΕΑΤ χορηγούνται με την μορφή νέων δανείων με σύμβαση τακτής λήξης, με διάρκεια έως 5 χρόνια που θα συναφθούν και θα χορηγηθούν έως τις 31.12.2020 και με τις , των εκ βασικών, κάτωθι προϋποθέσεων :
• Δεν παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στα δάνεια και τις λοιπές πιστωτικές υποχρεώσεις τους (συμπεριλαμβανομένων και ρυθμισμένων οφειλών τους) στις 31.12.2019.
• Δεν έχουν εμφανίσει δυσμενή συναλλακτική συμπεριφορά στην αποπληρωμή των οφειλών τους (καταγγελία δανείου ή ληξιπρόθεσμες οφειλές για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών) σε προγράμματα της ΕΑΤ (πρώην ΕΤΕΑΝ) που έληξαν ή βρίσκονται σε ισχύ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.