Στον ανακριτή οι δύο σταθμάρχες που είχαν βάρδια πριν το δυστύχημα στα Τέμπη

Το «κατώφλι» του ειδικού εφέτη ανακριτή θα περάσουν σήμερα οι δύο σταθμάρχες της προηγούμενης βάρδιας από αυτή του δυστυχήματος στα Τέμπη, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη.

Οι δύο κατηγορούμενοι σταθμάρχες έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή σχετικά με τα όσα έγιναν το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, και συγκεκριμένα για το κακούργημα της διατάραξης συγκοινωνιών από το οποίο επήλθε θάνατος και για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έτη έως και ισόβια κάθειρξη και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι πριν από μία εβδομάδα όταν και βρέθηκαν πρώτη φορά στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή δήλωσαν συγκλονισμένοι από το τι συνέβη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, αναμένεται να αρνηθούν στις απολογίες τους τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο 59χρονος σταθμάρχης, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση και βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας, οι κατηγορούμενοι έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους και συγκεκριμένα ο ένας 50 λεπτά νωρίτερα και ο άλλος 40 λεπτά νωρίτερα.

Τι αναμένεται να πουν
Ο έμπειρος απογευματινός σταθμάρχης, Κ.Π., θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν έμεινε στο πόσο του μέχρι και τις 11: 00 ενώ αναμένεται να ερωτηθεί και για τη διόρθωση με μπλάνκο στην ώρα αναχώρησης σε 10.30. Σε κάθε περίπτωση ο έμπειρος σταθμάρχης αναμένεται να επικαλεστεί το γεγονός ότι η αναχώρηση του Intercity 62 από τη Λάρισα έγινε μετά τις 11:00 το βράδυ και στη συνέχεια ακολούθησε η μοιραία σύγκρουση. Από την πλευρά, του ο συμβασιούχος σταθμάρχης, Π.Χ, αναμένεται να υποστηρίξει ότι εργαζόταν οκτάωρο.

Όπως θα πει αναχώρησε από το σταθμαρχείο στις 22:15, μένοντας δηλαδή και ένα επιπλέον τέταρτο. «Οι προϊστάμενοι μου είχαν πει ότι θα δουλεύω οκτώ ώρες και ότι δεν δικαιούμαι υπερωρίες.

Από τις 1/2/2023 που δουλεύω, ολόκληρο το μήνα αναχωρούσα από τον σταθμό στις 22.15 παίρνοντας το τρένο για Βόλο, όπως μου είχαν πει οι προϊστάμενοι» αναμένεται να πει στην απολογία του ο συμβασιούχος σταθμάρχης. Αμέσως, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν τη περαιτέρω ποινικής τους μεταχείριση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.