Στον εισαγγελέα η δικογραφία για το τροχαίο όπου σκοτώθηκαν με μηχανή πατέρας και γιος

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών υποβλήθηκε η δικογραφία του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας για το θανατηφόρο δυστύχημα στην οδό Καρδίτσης όπου έχασαν τη ζωή τους πατέρας και γιος, ένας 55χρονος ελαιοχρωματιστής και ένας 22χρονος επαγγελματίας στρατιώτης (ΟΒΑ) στον Στρατό Ξηράς.

Οδηγός και συνεπιβάτης αντίστοιχα, στην ίδια μοτοσικλέτα, όταν -κάτω από συνθήκες που περιγράφονται στην έρευνα της Τροχαίας- χάθηκε ο έλεγχος, με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν και να προσκρούσουν διαδοχικά σε μεταλλική κολόνα φωτισμού για να βρούνε έτσι, λόγω και της σφοδρότητας της σύγκρουσης, ακαριαίο θάνατο.

Οι τροχονόμοι και οι διασώστες του ΕΚΑΒ βρήκαν δίπλα – δίπλα τις σορούς των δύο ανδρών, πάνω στη διαχωριστική νησίδα. Ο πατέρας -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- έχοντας σχολάσει από τη δουλειά του, προσφέρθηκε να μεταφέρει τον μεγαλύτερο γιο του με τη μοτοσικλέτα στις Ελευθερές, για να χάσουν δυστυχώς τη ζωή τους σε ένα «αδικαιολόγητο» τροχαίο.

Αφού σύμφωνα με μαρτυρίες η κυκλοφορία ήταν αραιή, το οδόστρωμα δεν έχει ολισθηρότητα, επικρατούσε ηλιοφάνεια, η ορατότητα δεν ήταν περιορισμένη, ενώ η μοτοσικλέτα εκτράπηκε της πορείας της, καθώς κινούνταν στην αριστερή λωρίδα σε μια δεξιά, ανοιχτή στροφή του δρόμου προς Καρδίτσα.

Η ΜΗΧΑΝΗ ΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Το τροχαίο δυστύχημα, που εξελίχθηκε σε οικογενειακή τραγωδία, σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα της 28ης Αυγούστου 2021 και στην Εθνική οδό Λάρισας – Καρδίτσας στο ύψος βιοτεχνίας επίπλων μετά τον ναό της Αγίας Παρασκευής των ΓΟΧ.

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 55χρονος Λαρισαίος, Λάμπρος Νικ. Παπανικολάου, ενώ κινούνταν στο ρεύμα προς Καρδίτσα εξετράπη αριστερά της πορείας της, προσέκρουσε στην τσιμεντένια διαχωριστική νησίδα, ανατράπηκε και στη συνέχεια σύρθηκε για αρκετά μέτρα στο οδόστρωμα.

Από την πρόσκρουση της μοτοσικλέτας στη νησίδα, τόσο ο 55χρονος οδηγός όσο και ο 22χρονος συνεπιβάτης και γιος του, Γεώργιος Λ. Παπανικολάου, εκτινάχθηκαν και χτύπησαν στη βάση της κολόνας φωτισμού (πάνω στη δια- χωριστική νησίδα) όπου βρήκαν ακαριαίο θάνατο μετά και τις βαριές κακώσεις (κρανιοεγκεφαλική, θώρακος κ.ά.) όπως περιγράφονται στην ιατροδικαστική έκθεση.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών, τροχονόμοι του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας έλαβαν καταθέσεις από αρκετούς μάρτυρες (διερχόμενοι οδηγοί), όπως επίσης εξετάστηκαν αναλυτικά διάφορες πτυχές (οπτικό υλικό, τα ελαστικά της μοτοσικλέτας, έγινε έλεγχος αλκοτέστ, παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έκθεση, πραγματογνωμοσύνη κ.ά).

Να σημειωθεί ότι από τις μαρτυρίες, αλλά και το οπτικό υλικό, επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση πως τη μοτοσικλέτα οδηγούσε ο 55χρονος πατέρας, ενώ δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή άλλου οχήματος. Να διευκρινιστεί τέλος πως οδηγός και συνεπιβάτης, φορούσαν κράνος. Μετά και την υποβολή της έκθεσης της Τροχαίας, η δικογραφία αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελικό λειτουργό για τα περαιτέρω.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.