Στον εισαγγελέα ο φάκελος για την μόλυνση του Ελασσονίτη ποταμού

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των δειγμάτων που έλαβε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, μετά από αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου και της Ελασσόνας πριν από ένα 10ήμερο και αφορούσε σε περιστατικό μόλυνσης του ποταμού. Σημειώνεται πώς το κλιμάκιο τότε είχε εντοπίσει από την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού τυροκομικής επιχείρησης που εδρεύει στα «Βοδιανά» Ελασσόνας « να υπάρχει ροή λευκού υγρού απόβλητου» εντός της κοίτης του Ελασσονίτη ποταμού. Μετά την διαδικασία ελέγχου είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο ο 30χρονος Πρόεδρος Ανώνυμης Εταιρείας Επεξεργασίας Γάλακτος και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα δείγματα που είχε λάβει η υπηρεσία της Περιφέρειας.

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας είχε στα χέρια της τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έδειξαν ότι από τη ρίψη του «λευκού υγρού» ο ποταμός μολύνθηκε και μάλιστα η μόλυνση φαίνεται ότι ήταν σε υψηλά επίπεδα σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Περιφέρειας.

Αμέσως όπως ορίζεται από την διαδικασία, ο κλειστός φάκελος με τα αποτελέσματα διαβιβάστηκε στην αστυνομία, η οποία ακολούθως την διαβίβασε στο εισαγγελέα προκειμένου να ορίσει τακτική δικάσιμο.

Η εταιρεία κινδυνεύει και με την επιβολή προστίμου από την Περιφέρεια για την μόλυνση που προκάλεσε στον ποταμό. Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.