Στον Τύρναβο κλιμάκια του ΕΛΓΑ

Αυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι καλλιέργειες στο δήμο Τυρνάβου πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον προϊστάμενο του οργανισμού στη Λάρισα Μ. Λιόντο και παρουσία του δημάρχου Π. Σαρχώση, του προέδρου της Τ.Κ. Δαμασίου Γ. Τσανάκα, του προϊσταμένου της ΔΑΟΚ κ. Π. Καλφούντζου, του αντιπεριφερειάρχη κ. Απ. Μπίλη, του Π.Σ. Κ. Δεσπόπουλου, των προέδρων και του αντιπροέδρου των Α.Σ. Τυρνάβου, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς και Δαμασίου Στ. Τσικριτσή. Κ. Χατζή και Γ. Γκανά αντίστοιχα.
Οι γεωπόνοι και οι πολιτικοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά το ανησυχητικό μέγεθος της ζημιάς, ενώ ο δήμαρχος Τυρνάβου που από το Σάββατο παρακολουθεί στενά το πρόβλημα, σημείωσε ότι ο δήμος ήδη προχώρησε σε αναγγελία της ζημιάς στην ευρύτερη περιοχή του Δαμασίου, του Δαμασουλίου, του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και των Πλατανουλίων και θα πρέπει από σήμερα κιόλας οι αγρότες που είδαν τις καλλιέργειές τους να πλήττονται από το χαλάζι να δηλώσουν τη ζημιά.
Παράλληλα στάθηκε στην άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ και σημείωσε ότι ο δήμος ζητά την σωστή εκτίμηση των ζημιών ώστε να δοθούν δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις.

Πηγή: paidis.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.