Στον…πάτο της χρηματοδότησης πανελλαδικά το Πανεπιστημιακό

Σήμα κινδύνου για το μέλλον του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας εξέπεμψαν την Τετάρτη σύσσωμοι οι φορείς της Λάρισας, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, με θέμα την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης.

Στη σύσκεψη που έγινε υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και συντονίστηκε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνο Γιαννακόπουλο, συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άννα Βαγενά και της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Κατσιαντώνης, καθώς και οι δήμαρχοι Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, Τυρνάβου κ. Σαρχώσης, Τεμπών κ. Κολλάτος, Αγιάς κ. Γκουντάρας και Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλος.

Από τη συζήτηση έγινε κάτι παραπάνω από αντιληπτό πως τα διαρκή προβλήματα που ανακύπτουν στο Πανεπιστημιακό προκαλούνται από την ελλιπή χρηματοδότησή του.

Τα στοιχεία που έδωσε ο καθηγητής Ορθοπεδικής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Θεόδωρος Καραχάλιος εξάλλου, δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. «Ο κόσμος έρχεται και «χτυπάει» το γιατρό στο νοσοκομείο και όχι τη διοίκηση. Οι περικοπές δυστυχώς είναι οριζόντιες και όχι στοχευμένες από την αρχή της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά, για δώσει στη συνέχεια τους προϋπολογισμούς των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων της χώρας: 56,4 εκ.. ευρώ το Κρήτης, 56 εκ. ευρώ το Πάτρας, 48 εκ. ευρώ το Ιωαννίνων και μόλις 42,6 εκ. ευρώ το Λάρισας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού και εκπρόσωπου της Ιατρικής σχολής κ. Γιώργου Νταλέκου, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές για τη στάση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου. «Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης δεν είναι θέμα προσώπων αλλά πολιτικών. Ο κ. Αντωνίου καταλαβαίνει ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι απαράδεκτος και γι’ αυτό υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ζήτησε να ειπωθούν αλήθειες και να ξεκαθαρίσει εάν όλα αυτά που γράφονται για το Πανεπιστημιακό «είναι fake news ή πραγματικότητα» κάνοντας επίσης λόγο για «αρρυθμίες που έχουν φέρει την ώρα μηδέν για Πανεπιστημιακό και ασθενείς».

«Πρωταρχικός στόχος να γίνει η κριτική ανάλυση για το πώς φθάσαμε ως εδώ» ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, τονίζοντας κι αυτός το σοβαρότατο ζήτημα της χρηματοδότησης.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/06/14/ston-pato-tis-chrimatodotisis-panelladika-panepistimiako-nosokomio-tis-larisas-foto/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.