Στους δρόμους της Λάρισας διαμαρτυρήθηκαν οι εκπαιδευτικοί

Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κων/νος Κούμας» και της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Οι εκπαιδευτικοί εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που αφορά τους διορισμούς εκπαιδευτικών καθώς, όπως λένε, δεν λαμβάνει υπόψιν την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, οδηγώντας χιλιάδες στην ανεργία.

Είναι η τρίτη κατά σειρά διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών τις τελευταίες μέρες, ωστόσο η συμμετοχή στη σημερινή απεργία δεν υπερβαίνει το 12% σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κων/νος Κούμας» κ. Δημήτρη Παπαποστόλου.Ο κ. Παπαποστόλου δήλωσε πως οι εκπαιδευτικοί απαιτούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου σχετικά με τους διορισμούς το οποίο καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τους οδηγεί σε ένα κυνήγι τίτλων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας κ. Νίκος Παναγιώτου κάλεσε τον υπουργό Παιδείας «να πάει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς φορείς διότι το νομοσχέδιο απαξιώνει το βασικό πτυχίο» τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν μαζικοί διορισμοί ώστε να καλυφθούν τα πραγματικά κενά στην Παιδεία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε πίσω στην Π.Δ.Ε.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.