Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Λάρισα και με Μαγνησιώτες

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα Θεσσαλοί, που το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ενώ στους συμμετέχοντες ήταν αρκετοί και από τον Βόλο. Οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το χώρο του ξενοδοχείου όπου έφτασε το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας αλλά δεν τα κατάφεραν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet, το ξενοδοχείο ήταν αποκλεισμένο από νωρίς και μπορούσαν να πλησιάσουν μόνο όσοι είχαν ειδική διαπίστευση. Αγρότες με τα τρακτέρ τους, και εργαζόμενοι μετείχαν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο αναπτυξιακό συνέδριο.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη φορέων, συλλογικοτήτων και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων από τη Μαγνησία, ενώ η κίνηση «Πολίτες της Μαγνησίας ενάντια στις κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και εξώσεις» τόνισε ότι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφορά στον διεθνή… «επενδυτικό» κατιμά και στα εγχώρια κρατικοδίαιτα τρωκτικά και δεν πρόκειται να επιφέρει ούτε το παραμικρό όφελος στους φτωχοποιημένους πολίτες της χώρας».

Τέλος, ανακοίνωση με αφορμή τη σύντομη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μαγνησία, εξέδωσε ο Χρήστος Μπουκώρος, Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, «καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στο Νομό της επενδυτικής άπνοιας. Του υπενθυμίζουμε ότι επί τρία χρόνια στο Νομό δεν έχει γίνει ούτε μια επένδυση στη χερσαία Μαγνησία. Του υπενθυμίζουμε επίσης, ότι η Μαγνησία μαστίζεται από ανεργία, η οποία καταγράφει ποσοστό μεγαλύτερο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από τον εθνικό μέσο όρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.