Σύλλογος Τέμπη 2023: «Επιβεβαιώνεται η συγκάλυψη και η ασέβεια στους νεκρούς»

Για συγκάλυψη των αιτιών της έκρηξης που σημειώθηκε με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και για πρωτοφανή ασέβεια στους νεκρούς κάνει λόγο ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023, με αφορμή την γνωστοποίηση περί εντοπισμού οστού επιβάτη του δυστυχήματος, σε ιδιωτικό χωράφι, μακριά από τον τόπο του συμβάντος.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«15 μήνες μετά το έγκλημα, σ’ ένα ιδιωτικό χωράφι μακριά από το χώρο του εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε άλλο ένα οστό επιβάτη του εγκλήματος των Τεμπών.

Για άλλη μια φορά υπογραμμίζονται με τον πιο κυνικό τρόπο τα εγκλήματα που συντελέστηκαν και μετά τη σύγκρουση των τρένων: η συγκάλυψη των αιτίων της έκρηξης και της φωτιάς και η πρωτοφανής ασέβεια στους νεκρούς. Μηδενικός σεβασμός στους δολοφονημένους και παντελής αδιαφορία για το δράμα των ζωντανών συγγενών- γονιών, αδερφών, συντρόφων που μέσα στο πένθος τους γνωρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν την οδύνη της δεύτερης ταφής.

Κάποιοι, που κατονομάζονται στις μηνύσεις που καταθέσανε οι συγγενείς, μεταφέρανε μέλη των νεκρών μας, μαζί με το μολυσμένο με τους εύφλεκτους διαλύτες χώμα, και τα σκόρπισαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. Γι’ αυτούς ήταν ασήμαντα μπροστά στον ιδιοτελή σκοπό τους. Πόσα ακόμη πρόκειται να βρεθούν; Πόσες ταφές ακόμη θα χρειαστούν; Και πόσα να είναι αυτά που δεν θα βρεθούν ποτέ;».

Πηγή: ertnews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.