Συναγερμός στην Ελασσόνα: Εξι αθλήτριες με κορωνοϊό -150 άτομα σε καραντίνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελασσόνα, μετά από κρούσματα κορωνοϊού σε αθλητικές ακαδημίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έξι αθλήτριες βόλεϊ, ο προπονητής της ομάδας και ο βοηθός προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ίδιου σωματείου διαγνώστηκαν θετικοί σε κορωνοϊό. Παράλληλα, με COVID-19 μολύνθηκαν δύο συγγενείς μίας εκ των αθλητριών. Αποτέλεσμα είναι να έχει σημάνει συναγερμός στην Ελασσόνα, καθώς 150 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ μπήκαν σε καραντίνα οι ομάδες βόλεϊ και μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Ενωση Ελασσόνας αλλά και όλα τα παιδιά που έκαναν γυμναστική στις εγκαταστάσεις του συλλόγου ή είχαν γυμναστές τους προπονητές του συλλόγου που νοσούν. Την ίδια ώρα, έχει ανασταλεί και η λειτουργία 13 σχολικών τμημάτων που σχετίζονται με παιδιά που αθλούνται στον εν λόγω γυμναστικό σύλλογο. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όσους χρησιμοποίησαν το γυμναστήριο να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δήμαρχος Ελασσόνας: Χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους
Την ανάγκη για χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους υπογράμμισε ο δήμαρχος Ελασσόνας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά. Ο δήμαρχος Ελασσόνας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους και ειδικά τις επαφές των κρουσμάτων που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα, τονίζοντας: «Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος και η μετάδοση πολύ πιθανή. Όσοι παρουσιάζουν το παραμικρό σύμπτωμα της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.