Συνελήφθη ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Δημητρακόπουλος

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Δημητρακόπουλος όταν πήγε να επισκεφθεί την 88χρονη μητέρα του στο σπίτι όπου διαμένει. Στην οικογένεια Δημητρακόπουλου ανήκει ο τίτλος της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας.

Όταν ο κ. Δημητρακόπουλος επιχείρησε να επισκεφθεί την 88χρονη μητέρα του, την ασφάλεια της οποίας έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, ο υπάλληλος της εταιρείας security ενημέρωσε τον Γεώργιο Μιχαλόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας «Ελευθερία». Το στέλεχος της εφημερίδας με τη σειρά του ενημέρωσε την αστυνομία. Αφού ο κ. Μιχαλόπουλος κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Δημητρακόπουλου για διατάραξη οικιακής ειρήνης, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν τον πρώην ευρωβουλευτή.

Έπειτα από τη σύλληψή του ενώ επιχείρησε να επισκεφθεί τη μητέρα του, ο πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Δημητρακόπουλος με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας, Γιώργου Μιχαλόπουλου, με αποτέλεσμα και αυτός να συλληφθεί.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι κύριοι Μιχαλόπουλος και Δημητρακόπουλος -που είχαν προηγουμένως αλληλομηνυθεί- αφέθησαν και οι δύο ελεύθεροι. Η υπόθεση θα ακολουθήσει την δικαστική οδό.

Το ιστορικό της διαμάχης

Η δικαστική διαμάχη του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ με τη μητέρα του Δανάη Δημητρακοπούλου ξεκίνησε όταν ανοίχθηκε η διαθήκη του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου. Ο εκλιπών, γιος του ιδρυτή της εφημερίδας Γιώργου Δημητρακόπουλου και σύζυγος της Δανάης Δημητρακοπούλου, με τη διαθήκη του είχε κληροδοτήσει το 55% της επιχείρησης στην σύζυγό του και το άλλο 45% στον γιο του Γιώργο. Ο τελευταίος, ευρωβουλευτής εκείνη την εποχή, έχοντας νομικό κώλυμα, εκχώρησε στην μητέρα του το τιμάριό του στην εφημερίδα, «προσωρινά» όπως ανέφερε στα δικαστήρια, με «δωρεά εν ζωή» -πράξη η οποία πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφείο της πόλης. Μετά τις εθνικές εκλογές του 2007 στις οποίες κατήλθε ως υποψήφιος στην Λάρισα και δεν εξελέγη, ζήτησε την επιστροφή του μεριδίου του αλλά η μητέρα του αρνήθηκε να του το επιστρέψει. Αιτία το διαζύγιό του αλλά κυρίως ο δεύτερος γάμος του με τον οποίο η Δανάη Δημητρακοπούλου διαφωνούσε εξ αρχής… Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοδίκως ο Γιώργος Δημητρακόπουλος δικαιώθηκε αλλά έχασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και οριστικά στον Άρειο Πάγο το 2013.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.