«Σύνεση και ψυχραιμία» συστήνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναφέρεται στο θέμα λειτουργίας κλινικών στη Λάρισα:

«Σχετικά με το θέμα λειτουργίας ορισμένων κλινικών στη Λάρισα, η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει από την πλευρά της όλες τις νομίμως προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διευθέτηση του ζητήματος που ανέκυψε, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Προς τούτο η Επιτροπή του αρθ.4, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις εκάστοτε κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου Υγείας, εκπληρώνει με συνέπεια το έργο της που περιλαμβάνει τους σχετικούς ελέγχους όλων των κλινικών.

Στο πλαίσιο αυτό, δηλώσεις υπηρεσιακών παραγόντων σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πρωθύστερες των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν απηχούν τη θέση της Περιφέρειας.

Συνιστώ σε όλες τις πλευρές σύνεση και ψυχραιμία προκειμένου να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Λύση η οποία θα διασφαλίσει τη λειτουργία των κλινικών, την εργασιακή ασφάλεια εκατοντάδων ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Αυτός είναι ο στόχος που καλούμαστε όλοι να υπηρετήσουμε στο πλαίσιο της πάντα κείμενης νομοθεσίας, με σεβασμό στη δημόσια υγεία και με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.