Συντηρεί το οδικό δίκτυο Καλαμπάκας – Τρικάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο «Συντήρηση ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου περιοχής Καλαμπάκας – Τρικάλων» μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου από την Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με τα οδικά έργο αυτά βελτιώνουμε την ασφάλεια τμημάτων του οδικού δικτύου και διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις που χρίζουν παρέμβασης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε χρήσιμα έργα για τους πολίτες. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια της μετακίνησης των πολιτών και της μεταφοράς εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου.

Τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι:
Με την παρούσα εργολαβία προβλέπονται εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης της Π.Ε. Τρικάλων, σε περιοχές του Δήμου Καλαμπάκας και του Δήμου Τρικκαίων, προς εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Γενικώς θα εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες ασφαλτικών στα τμήματα που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία:
 Απόξεση (φρεζάρισμα) ασφαλτικού οδοστρώματος όπου απαιτείται.
 Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας
 Αποκατάσταση των βλαβών των ασφαλτικών στρώσεων του οδοστρώματος, όπου απαιτείται

Οι ακριβείς θέσεις εκτέλεσης των εργασιών θα υποδειχθούν από την υπηρεσία κατά μήκος του οδικού δικτύου στην περιοχή του Δήμου Καλαμπάκα ςκαι του Δήμου Τρικκαίων, αρμοδιότητας συντήρησης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Όλες οι εργασίες θα γίνουν με βάση τα συμβατικά τεύχη και τις ισχύουσες προδιαγραφές και διατάξεις όπως αυτές αναφέρονται και στην Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.