ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας : «Ο Μητσοτάκης υπόσχεται να νομοθετήσει τα ήδη νομοθετημένα»

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκεί με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλία είδαμε, χωρίς να προκαλεί έκπληξη, έναν ακόμα προεκλογικό λόγο. Παγιδευμένος στο πολιτικό του αδιέξοδο και επιμένοντας στο αποτυχημένο αίτημα για εκλογές και στην αριστερή παρένθεση, έχει πείσει μόνο τον εαυτό του ότι αυτές θα γίνουν. Μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί ο ουτοπικός και γεμάτος υποσχέσεις προεκλογικός του λόγος.

Στη συνέντευξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην εφημερίδα «Ελευθερία», διαβάσαμε μια σειρά δεσμεύσεων που είχαν λίγο από όλα. Λίγο φόρο, λίγο κρασί, λίγο μεταρρυθμίσεις, λίγο μείωση του κόστους παραγωγής. Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και το νεοφιλελεύθερο στοιχείο, η ιδιωτική ασφάλιση στα αγροτικά προϊόντα. Λίγα πράγματα που έχουν μεγάλη πολιτική και κοινωνική σημασία αλλά είναι κενά πολιτικού λόγου από τον ίδιο.

Αρχικά, η μείωση του φόρου στον αγροτικό κόσμο που είναι η σημαία της αντιπολίτευσης έχει ήδη νομοθετηθεί από την κυβέρνηση με την αύξηση και θέσπιση του αφορολόγητου, κάτι που σύσσωμη η ΝΔ είχε καταψηφίσει. Ακούσαμε την μείωση του φόρου στο κρασί, κάτι δίκαιο και σωστό, που ήδη μελετάει η κυβέρνηση.

Στην συνέντευξή του όμως ο κ. Μητσοτάκης έχει και μια πρωτιά. Είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που δεσμεύεται να νομοθετήσει τα ήδη νομοθετημένα. Η φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος γίνεται αφού πρώτα αφαιρεθούν τα έξοδα, δηλαδή οι παραγωγικές δαπάνες, ενώ η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και υπηρεσίες έχει ήδη ψηφιστεί. Αυτά που δεν μας είπε όμως ο κ. Μητσοτάκης είναι ποιο θα είναι το αφορολόγητο όριο, αν θα φορολογήσει τις επιδοτήσεις , τις αποζημιώσεις κ.ά.

Οραματίζεται και υποστηρίζει την αναβίωση των συνεταιρισμών χωρίς όμως να αναφέρει τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Συνεταιρισμοί που υπήρχαν και υπό την διοίκηση των στελεχών της ΝΔ έφτασαν στην εκκαθάριση και την πλήρη απαξίωσή τους.

Σε μια νεοφιλελεύθερη τοποθέτηση προανήγγειλε την ιδιωτική ασφάλιση και την υποβάθμιση των δημόσιων ασφαλιστικών φορέων. Υπέρμαχος της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων δομών και υπηρεσιών, όχι κατ’ ανάγκη των συνθηκών, με την διεκδίκηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά οδηγούμενος από ιδεολογική πεποίθηση, με το ιδιωτικό κέρδος ανώτερο του δημοσίου.

Ενώ αναφέρθηκε στον αγροτικό κόσμο, αυτό που δεν ακούσαμε είναι κάτι για την φέτα. Πώς ένας πολιτικός αρχηγός υπόσχεται να δώσει πνοή στην παραγωγική ανασυγκρότηση όταν οι ευρωβουλευτές του κόμματός του υπερψηφίζουν την καταστροφή ενός από τα σημαντικότερα ελληνικά προϊόντα;

Είναι λοιπόν πολιτικό θράσος και εμπαιγμός να ακούγονται από τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανακρίβειες και πυροτεχνήματα πολιτικού εντυπωσιασμού. Άλλη μια απόδειξη ότι η ΝΔ έχει μόνο έναν μεγάλο πόθο, το κυνήγι της καρέκλας. Η έλλειψη πολιτικού σχεδίου, η άκρατη επίθεση προς κρατικές και δημόσιες δομές και η υπέρμετρη φιλοδοξία, δεν μπορούν να βοηθήσουν τον αγροτικό κόσμο και την χώρα να βγουν από την κρίση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.