Τα αποτελέσματα του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  Π.Ε. Λάρισας καλεί προς ενημέρωση  όλους τους γεωργούς και  κτηνοτρόφους  που συμμετείχαν στην Πρόσκληση 5660/3-11-2020 του Μέτρου 3: «Συστήματα ποιότητας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων» (Βιολογικής Γεωργίας) υπομέτρο 3.1: «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας» του  Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020».

Μετά από την αξιολόγηση και τον έλεγχο των ενδικοφανών προσφυγών (ενστάσεις) από την ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας, το ΥΠΑΑΤ οριστικοποιεί και δημοσιεύει τις αποφάσεις ένταξης πράξεων εκείνων που εγκρίθηκαν στο ανωτέρω πρόγραμμα. Ο κάθε παραγωγός μπορεί με τον κωδικό του αριθμό να λάβει γνώση για τη συνολική του βαθμολογία, τον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό και τη λήξη του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι  οφείλουν καθ΄ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος να έχουν σε ισχύ σύμβαση πιστοποίησης με αναγνωρισμένο φορέα και να διατηρούν την ιδιότητα του ενεργού γεωργού όπως ισχύει σύμφωνα με την εθνική  και κοινοτική νομοθεσία.

Οι Επιλέξιμες δαπάνες αφορούν υπηρεσίες πιστοποίησης φυτικής και ζωικής παραγωγής βάσει των παραστατικών που εκδίδει ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης (ΟΕΠ) με τον οποίο έχει συνάψει σύμβαση ο δικαιούχος παραγωγός με την ετήσια αίτηση πληρωμής του.

Η στήριξη του μέτρου παρέχεται για ετήσιες περιόδους. Το πρώτο έτος υλοποίησης ξεκινά την 9-11-2020 και λήγει την ημερομηνία συμπλήρωσης ενός ημερολογιακού έτους και έπονται τα επόμενα έτη μέχρι το 5ο      (μέγιστο).

Για προσωπική ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες  από    τον διαδικτυακό τόπο  του ΥΠΑΑΤ  www.minagric.gr . και www.agrotikianaptixi.gr

Επίσης για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο γραφείο 3.2  ισόγειο της Δ/νσης   Αγροτικής Οικονομίας   Π.Ε. Λάρισας (Καλλισθένους και Θεοφράστου) στα τηλέφωνα 2413 511 125-137-134 .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.