«Τα χωράφια μας είναι ακόμη πλημμυρισμένα»

Προχωρούν σε συλλαλητήριο οι αγρότες την Κυριακή στο Κιλελέρ

«Την Κυριακή θα υπάρξει κινητοποίηση και συλλαλητήριο στο Κιλελέρ με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών έτσι ώστε να διαφυλάξουμε το πραγματικό μήνυμα της εξέγερσης», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Επιμελητήριο της πόλης.

φωτ. & βίντεο:  Θανάσης Καλιακούδας

Ο κ. Μαρούδας, σημείωσε πως το σημείο θα περιφρουρηθεί από τους αγρότες, καθώς στην ήδη «πληγωμένη» Θεσσαλία θα ήταν ανεπίτρεπτο να πραγματοποιηθεί μία «φιέστα» όπως γίνεται κάθε χρόνο, ξεκαθαρίζοντας πως θα έρθουν και σε σύγκρουση αν χρειαστεί με σκοπό να υλοποιήσουν την απόφαση που έχουν πάρει.

«Με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση μας οδηγούν να γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι και να χάσουμε τη γη μας. Εφτά μήνες μετά τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες, εμείς δεν έχουν αισθανθεί πως έχουμε στηριχθεί από το κράτος. Είμαστε μόνοι μας και αβοήθητοι κι αυτό αναδείξαμε στα μπλόκα», συμπλήρωσε ο κ. Μαρούδας.

Είπε για ακόμα μία φορά πως δεν επιθυμούν να υπάρξει εκδήλωση, αλλά να πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο, με τους αγρότες να αναλαμβάνουν την πραγματοποίησή του. Ενώ ζήτησαν να πάρουν θέση και ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, όπως και ο περιφερειάρχης Θεσσαλία, Δημήτρης Κουρέτας.

«Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση που μας έχει ξεχάσει»

Στη συνέντευξη Τύπου το λόγο πήραν και οι αγρότες Δημήτρης Γαλάνης και Κωνσταντίνος Μητροδήμος, κάνοντας αναφορά στην «ανυπαρξία» της κυβέρνησης μέχρι και σήμερα απέναντι στα προβλήματα που έχουν καταθέσει, αλλά και στις ενέργειες της Κυριακής.

«Τα χωράφια μας είναι ακόμα πλημμυρισμένα. Ζητάμε ακόμα τις αποζημιώσεις που δεν έχουν πιστωθεί, όπως και οι συνδεδεμένες. Εμείς στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση που μας έχει ξεχάσει, αλλά τους υπενθυμίζουμε ότι είμαστε εδώ και θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας», ανέφερε ο κ. Γαλάνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητροδήμου ανέφερε ότι εφτά μήνες μετά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. «Θα μας βρουν στο μνημείο, που θα το περιφρουρήσουμε. Δεν θέλουμε να ακούσουμε ευχολόγια, αλλά και να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας».

Τέλος, να σημειωθεί πως πρόθεση των αγροτών είναι να μην προσεγγίζουν το σημείο του μνημείου εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αλλά και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ σημείωσαν πως οι κινητοποιήσεις τους δεν ολοκληρώθηκαν μαζί με τα μπλόκα.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.