Τα Φάρσαλα γιορτάζουν τον χαλβά: Το μεγάλο ραντεβού του Σεπτεμβρίου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Φαρσαλινός χαλβάς αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία της γαστρονομικής παράδοσης των Φαρσάλων. Η ιδιαίτερη γεύση και ο ξεχωριστός τρόπος παρασκευής του έχουν συνδέσει το προϊόν με την ίδια την πόλη, μέσα από μια τέχνη που πέρασε από γενιά σε γενιά και εξακολουθεί να διατηρείται ζωντανή.
Αυτή τη μακρά παράδοση τιμά κάθε χρόνο η Γιορτή Χαλβά, που έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό θεσμό για την περιοχή, προσελκύοντας κατοίκους και επισκέπτες σε ένα πολυήμερο πρόγραμμα με μουσική, πολιτισμό, χορό και φυσικά τον Φαρσαλινό χαλβά στο επίκεντρο.

Φέτος η διοργάνωση φτάνει στην 19η Γιορτή Χαλβά και θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026, με τις εκδηλώσεις να φιλοξενούνται στην ανακαινισμένη πλατεία Δημαρχείου Φαρσάλων.

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 19.00 με την επίσημη έναρξη της γιορτής. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η 24η Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Αιμοδοτών της ΠΟΣΕΑ «Η Φλόγα της Αγάπης», με διοργανωτή τον Αιμοδοτικό Σύλλογο της επαρχίας Φαρσάλων και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φαρσάλων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί το 22ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων και χορωδιών από τη Στυλίδα, το Πέραμα Αττικής και τους Φαίακες Κέρκυρας.

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, από τις 19.30, είναι προγραμματισμένη η προσέλευση και η ξενάγηση των επισήμων στα περίπτερα, ενώ θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί.
Στις 21.00 τη σκυτάλη παίρνει η μουσική εκδήλωση «Οι Παρέες Ξανασμίγουν», με μέλη των ιστορικών συγκροτημάτων «Τα Παιδιά από την Πάτρα» και «Ζιγκ Ζαγκ» να συναντιούνται ξανά επί σκηνής. Τραγούδια που αγαπήθηκαν επί δεκαετίες θα ακουστούν στην πλατεία Δημαρχείου, σε μια βραδιά με έντονο το στοιχείο της νοσταλγίας και του κεφιού.
Η 19η Γιορτή Χαλβά ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, με μία από τις πιο αναμενόμενες εκδηλώσεις του τριημέρου. Στις 21.00 ο Μύρωνας Στρατής ανεβαίνει στη σκηνή της πλατείας Δημαρχείου για μία μεγάλη συναυλία, με τραγούδια από την προσωπική του διαδρομή και ένα πρόγραμμα με pop και rock στοιχεία.

Για τρεις ημέρες τα Φάρσαλα βάζουν στο επίκεντρο ένα προϊόν που έχει ταυτιστεί με την πόλη και καλούν μικρούς και μεγάλους να βρεθούν στην πλατεία Δημαρχείου, να γνωρίσουν τη φαρσαλινή παράδοση και να συμμετάσχουν σε ένα γεμάτο πολιτιστικό και μουσικό τριήμερο.

Η 19η Γιορτή Χαλβά δίνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του Σεπτεμβρίου στα Φάρσαλα, με γεύσεις, μουσικές και εκδηλώσεις που αναμένεται να προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών στην πόλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.