Τα «καρφιά» Αγοραστού

Ως ιδιαίτερη ψύχραιμη κρίνεται η τοποθέτηση του Κώστα Αγοραστού το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού για το πως πρέπει να προχωρήσει η Θεσσαλία μετά την καταστροφή του Daniel.

“Υπήρξαν μύθοι, υπάρχει και η αλήθεια” είπε για να υπογραμμίσει ότι “κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει πως μέσα σε λίγες μέρες εκδηλώθηκαν δυο κατακλυσμικά φαινόμενα, αυτά του Daniel και του Elias, και πως η Θεσσαλία δέχθηκε μέσα σε 2 μέρες ποσότητες βροχής που πέφτουν στη διάρκεια ενός έτους στη Μεσόγειο”.
Υπεραμύνθηκε των έργων της Περιφερειακής Αρχής σημειώνοντας πως αυτά έγιναν, όπως όλα, με πρόβλεψη 50ετίας, ενώ ο Daniel ήταν φαινόμενο χιλιετίας με τον Πηνειό να δέχεται 4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες νερού από αυτές που μπορεί να αντέξει. Υπενθύμισε τις πιέσεις προς τις Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών για τη λειτουργία του φράγματος του Αχελώου και για την κατασκευή φραγμάτων στα ορεινά. Γύρισε σελίδα ο ίδιος λέγοντας ότι “πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Εμείς σαν Περιφερειακή Αρχή λίγες μέρες μετά την καταστροφή καταθέσαμε σχέδιο που προέβλεπε 1 εκ. € για αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο και 500.000 € για τη διευθέτηση των ποταμών. Πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα, πέρασαν 4 μήνες, δεν μπορούμε να αρκούμαστε σε εύκολες κριτικές και αφορισμούς. Χρειάζονται έργα άμεσης αποκατάστασης. Χρειάζονται πράξεις τώρα”.

Πηγή: https://www.trikalavoice.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.