«Τα Νοσοκομεία καταρρέουν» (βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των απογευματινών χειρουργείων στο ΠΓΝΛ

Κινητοποίηση εργαζομένων και φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου και του προέδρου κ. Γιάννη Σκόκα, αναφέρθηκαν εξής:

«Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων αποτελεί ένα από τα μέτρα για την κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί όσα ψέματα και αν πει η Κυβέρνηση και ο υπουργός Εμπορίου Υγείας, ο οποίος ήρθε την προηγούμενη βδομάδα στην πόλη μας «εν κρυπτώ», για να διαφημίσει την υπογραφή συμβάσεων για έργα στα νοσοκομεία της πόλης, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την νέα δηλαδή δανειακή σύμβαση του υπερμνημονίου με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που φορτώνει νέα δεινά και χρέη στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων».

Η κα Γεωργία Μ. Παπαδάμου, Παθολόγος – Επειγοντολόγος, διευθύντρια ΤΕΠ ΠΓΝΛ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «ένας άρρωστος, ή ένας συνταξιούχος πως είναι δυνατόν να καλείται να πληρώσει; Αυτή η στιγμή είναι ο θάνατος του ΕΣΥ. Τα Νοσοκομεία καταρρέουν. Έχουν πετσοκόψει συντάξεις και μισθούς και πρέπει άμεσα να σταματήσει η κοροϊδία».

Αξιοσημείωτη ήταν η παρέμβαση μιας Λαρισαίας ασθενούς η οποία αναφέρθηκε τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι συνταξιούχοι, όσο στα απογευματινά χειρουργεία που πρέπει να σταματήσουν. «Τα βγάζουμε πέρα με 450 και 500 ευρώ τον μήνα. Είναι ντροπή να γίνονται απογευματινά χειρουργεία και να δουλεύουν γιατροί 24 ώρες το 24ωρο. Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών και να μην ξεχνούμε ότι η υγεία είναι το βασικότερο αγαθό. Ας υπάρχουν απογευματινά ιατρεία όχι όμως χειρουργεία…».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.