«Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά» με χρόνια νοσήματα…

Ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO Νομού Λάρισας διοργανώνει Αγώνα Δρόμου 1000 μέτρων με τη συμμετοχή των μαθητών των Γυμνασίων του Νομού με το σύνθημα «Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά».

Ό Όμιλος φιλοδοξεί να καθιερώσει τη διοργάνωση αυτή, θεσμό στα δρώμενα της πόλης μας, που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέσα Μαΐου.

Ο φετινός Αγώνας Δρόμου θα γίνει την Παρασκευή 12 Μαΐου, από τις 11 το πρωί μέχρι 1 το μεσημέρι, κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της Παιδιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής. Θα υπάρχει αστυνομική παρουσία και ιατρική κάλυψη με ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους μαθητές ενώ για τους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν θα υπάρχει το συμβολικό κόστος των 2 ευρώ, όσο κοστίζει ένας καφές!

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και πολλών υποστηρικτών.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όχημα της εταιρίας Medtrust θα μετρά το σάκχαρο αίματος στα παιδιά και τους ενήλικες που θα παρευρεθούν.

Σκοποί της εκδήλωσης είναι:

Η ενημέρωση του μαθητικού κοινού για τα χρόνια νοσήματα,

Η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για θέματα που αφορούν :

– τις επιπτώσεις των χρονίων παθήσεων στην κοινωνικότητα και στην κοινωνική εικόνα των παιδιών-μαθητών λόγω των περιορισμών τους στην κινητικότητα και την αυτοεξυπηρέτηση,

– την επιβάρυνση της συναισθηματικής λειτουργίας των παιδιών,

– τις επιπτώσεις στην ακαδημαϊκή πορεία λόγω αδυναμίας συμμετοχής στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και

– τις επιπτώσεις στη γενικότερη καθημερινότητα, στην πρακτική λειτουργία, στη δυναμική της οικογένειας, στις μεταξύ τους σχέσεις και στις σχέσεις με τους άλλους.

Δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα δρόμου γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 5 Μαΐου, στον τηλεφωνικό αριθμό 2410 252-958, στον αριθμό fax 2410 537-031 και στο e-mail [email protected] της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.