«Τεχνολογική» βράβευση του Δήμου Τρικκαίων

Ακόμη ένα βραβείο για την καινοτόμα δράση του σε θέματα τεχνολογίας και εφαρμογής της στη ζωή των πολιτών, έλαβε ο Δήμος Τρικκαίων. Αυτή τη φορά, για την απόφασή του να προωθήσει την εφαρμογή της τεχνολογίας 5G, με δεδομένο το προϋπάρχον πλαίσιο ανάπτυξης εφαρμογών σε σύγχρονες, «έξυπνες» πόλεις. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο του 9ου συνεδρίου Mobile & Connected World, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Τα Mobile & Connected Awards απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του σημαντικότερου συνεδρίου στη χώρα για τον κόσμο της Κινητής Τηλεφωνίας, των Applications και των υπηρεσιών νέας γενιάς, επιβράβευσαν και ανέδειξαν τις πρωτοπόρες εταιρείες, υπηρεσίες, προϊόντα και πρόσωπα της αγοράς.

Ο βασικός στόχος του φετινού, 9ου συνεδρίου, που διοργανώνει η εταιρεία Smart Press, ήταν το 5G. Και συγκεκριμένα, «Οι υποδομές, η μετάβαση, οι εφαρμογές και η εξέλιξη της κοινωνίας μέσω της 5ης τηλεπικοινωνιακής επανάστασης», εν μέσω της συζήτησης για προτάσεις κατασκευαστών και παρόχων για την επόμενη μέρα των ασύρματων επικοινωνιών.

Ο κ. Παπαστεργίου μάλιστα, παρουσίασε τις βασικές πιλοτικές και τις υλοποιημένες δράσεις του Δήμου (με κυρίαρχο τη γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών «20000»), σε συζήτηση με θέμα «Smart Cities – Building the 5G Society» (Εξυπνες πόλεις: Χτίζοντας την κοινωνία του 5G).

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην καινοτομία, ως οδηγός και ως στόχος, με δεδομένο ότι και οι πιλοτικές δράσεις, βοηθούν τους πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πρόγραμμα ActiveAge που ξεκινά να υλοποιείται, με τεχνολογία «Ιντερνετ των Αντικειμένων», που στοχεύει στην εξυπηρέτηση πολιτών στα αρχικά στάδια άνοιας.

Δεν παρέλειψε, δε, ο κ. Παπαστεργίου, να τονίσει τη σημασία των συνεργασιών του Δήμου με ελληνικές εταιρίες και τρικαλινούς επιστήμονες, στο πλαίσιο προγραμμάτων για την καθαριότητα, τα αντλιοστάσια λυμάτων, τη γεωργία ακριβείας, τη στάθμευση, και άλλες σημαντικές πιλοτικές δράσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.