Θεοδωρίδου: Γιατί είναι λάθος να ακυρώνουμε τη 2η δόση του εμβολίου

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, εξήγησε τον λόγο για τον οποίο είναι λάθος η ακύρωση του δεύτερου ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ενώ εξήγησε πότε η δεύτερη δόση θα γίνεται με διαφορετικό εμβόλιο.

Στην ενημέρωση για τους εμβολιασμού η κα. Θεοδωρίδου είπε αναφερόμενη στο γεγονός ότι πολλοί ακυρώνουν τα ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση, λόγω παρενεργειών που παρουσίασαν μετά την πρώτη δόση, πως: «Είναι μεγάλο λάθος να ακυρώνεται το δεύτερο ραντεβού. Το τίμημα να μείνουν με μία δόση εμβολίου είναι σημαντικό και πρέπει να το σκεφτούν καλά».

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε και σε ποιες περιπτώσεις θα γίνει η δεύτερη δόση με διαφορετικό εμβόλιο.

Αυτό θα συμβαίνει «σε περίπτωση που ένα άτομο κάνει μία σοβαρή αλλεργική αντίδραση ή θρομβώσεις που αφορούν μεγάλα αγγεία».

Παράλληλα, όπως είπε η κα. Θεοδωρίου ο εμβολιασμός κατά την κύηση προφυλάσσει την έγκυο και το νεογνό, είπε στη συνέχεια.

Μία δόση εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε πως όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό θα κάνουν μία δόση του εμβολίου 6 με 12 μήνες μετά τη νόσηση.

«Αποφασίστηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος, η οποία θα περιλαμβάνει μία δόση εμβολίου. Είναι ικανή ως προστασία και έχει τον χαρακτήρα της επαναλληπτικής δόσης.

Ο χρόνος που αποφασίστηκε να γίνεται η δόση του εμβολίου είναι 6 με 12 μήνες μετά από τη στιγμή που νόσησε το άτομο. Σε αυτό το διάστημα το άτομο που έχει νοσήσει είναι προστατευμένο», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή (24/5) ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.