Θρήνος στην κηδεία του γιατρού Στέλιου Κούτσια

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» του 56χρονου Τρικαλινού γιατρού Στέλιου Κούτσια.

Η Στέλιος Κούτσιας κηδεύτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, στα Τρίκαλα. Δεκάδες συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 56χρονο γιατρό που «έφυγε» τόσο άδικα από τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία. Ο 56χρονος την περασμένη Παρασκευή είχε τραυματιστεί θανάσιμα κατά τον εγκλωβισμό του από αναβατόριο στον υπόγειο χώρο της κλινικής.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ

O κ. Στυλιανός Κούτσιας ήταν απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1983-1989) και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Βαθμός «Αριστα»).

Ειδικεύτηκε σε τμήμα Γενικής Χειρουργικής και Αγγειοχειρουργικής σε Νοσοκομείο της Αγγλίας (Royal Bluckburn Infirmary), στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 των Αθηνών και στο Αγγειοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη.

Απέκτησε τον τίτλο Ειδικότητας της Αγγειοχειρουργικής τον Δεκέμβριο του 2001.

Εξειδικεύτηκε στην Ενδοαγγειακή χειρουργική στη Μεγάλη Βρεττανία (Νοσοκομείο Queen’s Mary, Νότινγχαμ) κάτω από την καθοδήγηση ενός από τους πρωτοπόρους της Ενδοαγγειακής Χειρουργικής στον κόσμο, τον Καθηγητή Brian Hopkinson.

Αποτέλεσε τον πρώτο (1ο) Επιμελητή Ειδικό Αγγειοχειρουργό, της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είναι εγκατεστημένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (από το Μάρτιο του 2006). Η κλινική αυτή εξυπηρετεί όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας και το Νομό Φθιώτιδας (περίπου 1.000.000 πληθυσμό).

Συμμετείχε σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshop) που αφορούσαν την Ενδοαγγειακή χειρουργική, τις νέες τεχνικές ενδοφλέβιας κατά-λυσης των κιρσών (Laser ή ραδιοσυχνότητες) και τη θεραπεία του Διαβητικού ποδιού.

Από τον Ιανουάριο του 2011 είχε εκλεγεί Λέκτορας Αγγειοχειρουργικής – Ενδοαγγειακής Χειρουργικής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συμμετέχει σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Κλινικής.

Από τις 26 Ιουνίου 2018 ανέλαβε Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και είναι υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείων Ιωαννίνων.

Πηγή: tv10.gr