«Το 2016 εντοπίστηκε το 80% των εξαφανισμένων παιδιών»

Πλήρη απολογιστικά στοιχεία, σε πανελλαδικό επίπεδο, για το 2016 σε ότι αφορά τις εξαφανίσεις παιδιών παρουσίασε ο συντονιστής Θεσσαλίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» Γρηγόρης Λιογγαρίδης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Νωρίτερα ο κ. Λιογγαρίδης αναφέρθηκε εκτενώς σε όλες τις δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης που έχει δημιουργήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» τόσο με την ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού επιστημόνων, όσο και με την τεχνογνωσία στη διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα πανελλαδικά στοιχεία που παρουσίασε ο συντονιστής Θεσσαλίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» ο Οργανισμός από 1/1/2016 έως 31/12/2016 δέχθηκε μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» 170 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισθέντων παιδιών, για 47 περιστατικά παιδιών ο Οργανισμός προχώρησε σε δημοσιοποίηση της εξαφάνισης στα ΜΜΕ, στα social media και στην ιστοσελίδα του, για 9 περιστατικά παιδιών ενεργοποιήθηκε το Amber Alert, ενώ σε 12 περιστατικά κινητοποιήθηκε η Συντονιστική Επιχειρησιακή Ομάδα. «Θανάσης Μακρής»

«Μέσα στο 2016 εντοπίστηκε το 80% των παιδιών που είχαν εξαφανιστεί» δήλωσε ο κ. Λιογγαρίδης, ενώ πρόσθεσε πως σε επίπεδο Θεσσαλίας το 2016 δεν καταγράφηκε περιστατικό εξαφανισμένου παιδιού.

Σε ότι αφορά το πρώτο τετράμηνο του 2017 ο Οργανισμός δέχθηκε μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» 45 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισθέντων παιδιών, για 5 περιστατικά παιδιών ο Οργανισμός προχώρησε σε δημοσιοποίηση της εξαφάνισης στα ΜΜΕ, στα social media και στην ιστοσελίδα του, για 6 περιστατικά παιδιών ενεργοποιήθηκε το Amber Alert, ενώ σε 4 περιστατικά κινητοποιήθηκε η Συντονιστική Επιχειρησιακή Ομάδα. «Θανάσης Μακρής». Τα 41 παιδιά εντοπίστηκαν.

Ειδική μνεία έκανε σε στοιχεία που αφορούν εξαφανισμένα προσφυγόπουλα, καθώς εντός του 2016 καταγράφηκαν 33 περιστατικά εξαφανίσεων. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά ήταν ασυνόδευτα.

Ο κ. Λιογγαρίδης επισήμανε πως πολλά από τα περιστατικά των εξαφανισμένων προσφυγόπουλων δεν δηλώνονται.

Από την πλευρά της η Κασσιανή Τζιτζιλώνη, κοινωνική λειτουργός στο Κέντρο Άμεσης Επέμβασης Θεσσαλίας, τόνισε πως το «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι δίπλα σε κάθε παιδί που πέφτει θύμα εξαφάνισης και στόχος είναι να παραμένει ασφαλές δίπλα στην οικογένειά του. «Προσπαθούμε να προλάβουμε τέτοια περιστατικά» πρόσθεσε η κ. Τζιτζιλώνη.

Σημειώνεται πως η σημερινή παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της 25ης Μαϊου, που έχει ανακηρυχθεί «Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών».

Πηγή: larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.