Το χωριό της Θεσσαλίας με το πιο μαγικό αξιοθέατο

Αν σου αρέσει η φύση, τότε με λίγο περπάτημα μπορείς να ανακαλύψεις έναν από τους ομορφότερους καταρράκτες της Λίμνης Πλαστήρα. Ο καταρράκτης του Ανθοχωρίου είναι εύκολα προσβάσιμος και σε αποζημιώνει όποια εποχή και αν τον επισκεφθείς.

Ο καταρράκτης του Ανθοχωρίου
Ο καταρράκτης του Ανθοχωρίου

Γενικές Πληροφορίες:
Το μονοπάτι είναι πολύ καλό και εύκολο. Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να περπατήσεις και θα σε συνεπάρουν οι φυσικές ομορφιές του. Ρυάκια, καταπράσινη βλάστηση και πολύ δροσιά θα σε συντροφεύουν καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδρομής σου. Η απόσταση από το Ανθοχώρι (από το νερόμυλο συγκεκριμένα) μέχρι και τον καταρράκτη Ανθοχωρίου είναι μόλις ένα χιλιόμετρο.

Που μπορώ να πάω μετά:
Αν ανέβεις από το Ανθοχώρι προς τα πάνω και περάσεις το ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΕΜΑ, μπορείς με περπάτημα μέσα από το μονοπάτι να φτάσεις στις Εννέα βρύσες που βρίσκονται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Από την άλλη αν κατεβαίνεις από το ξενοδοχείο Μοντάνεμα προς τον καταρράκτη του Ανθοχωρίου, απόλαυσε τον όμορφο νερόμυλο αλλά και το χωριό Ανθοχωρίου.

katarraktis anthoxoriou limni plastira happy traveller (18)

Τι να έχω μαζί μου:
Σε αυτή τη διαδρομή δεν θα χρειαστείς κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Καλά παπούτσιαάνετα ρούχα και ένα σακίδιο με νερό και κάποιο σνακ είναι σίγουρα αυτά που πρέπει να έχεις μαζί σου. Ως επιπλέον ρούχο μπορείς να πάρεις ένα φούτερ ή μια ζακέτα, γιατί ακόμη και το καλοκαίρι η δροσιά στο μονοπάτι είναι αισθητή. Αν πας το καλοκαίρι φρόντισε να έχεις μαζί σου και μαγιό γιατί είναι πάντα πιθανό να θελήσεις να κάνεις βουτιά στον καταρράκτη! Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάποια άλλη οδηγία. Το μονοπάτι είναι απλό και βατό!
Καλές ανακαλύψεις!

Πηγή: https://happytraveller.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.