Το χωριό της Θεσσαλίας που αποτελεί μοναδικό προορισμό για τους φυσιολάτρες

Ένα από τα άγνωστα χωριά για τους περισσότερους, βρίσκεται στα Τρίκαλα σε απόσταση μόλις 34 χιλιομέτρων από την Καλαμπάκα και 56 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νομού. Η Καστανιά, χτισμένη σε υψόμετρο 850 μέτρων, έχει πλούσια Ιστορία και απέραντη φυσική ομορφιά.

Ταξίδι στο ορεινό χωριό των Τρικάλων με την πλούσια Ιστορία

Καστανιά: Ταξίδι στο ορεινό χωριό των Τρικάλων με την πλούσια Ιστορία
Καστανιά: Ταξίδι στο ορεινό χωριό των Τρικάλων με την πλούσια Ιστορία

Χτισμένη σε μια καταπράσινη πλαγιά της Πίνδου, ανάμεσα σε εκτάσεις από έλατα, μαύρη πεύκη, βελανιδιές, οξιές και φυσικά καστανιές -από τον καστανεώνα της περιοχής που κάποτε ξεπερνούσε τα 3.000 στρέμματα πήρε και την ονομασία του- το χωριό είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί δείχνοντας μία μία τις ομορφιές του.

 

 

Από τα αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι  το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Σιαμάδων, που χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα και η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, τα μοναδικά κτίσματα που σώθηκαν από τους Γερμανούς, όταν πυρπολήθηκε όλο το χωριό στις 26 Οκτωβρίου 1943.

 

Οι Καστανιές αποτελούν μοναδικό προορισμό για τους φυσιολάτρες λόγω του απέραντου κάλλους που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή. Το δάσος του βουνού Κυνηγός, γνωστό και ως Όμορφη ράχη, αποτελεί σημείο αναφοράς κι αρκετοί είναι εκείνοι που το επισκέπτονται. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι οι κάτοικοι του χωριού το δώρισαν στο βασιλιά Γεώργιο Α’, όταν εκείνος επισκέφτηκε το χωριό το 1881, γι’ αυτό και ονομάζεται, επίσης, και «Βασιλικό Δάσος».

 

Μπορεί το χωριό να είναι μικρό όμως έχει μεγάλα ιστορικά γεγονότα. Ένα από αυτά που το σηματοδοτεί είναι η επίσκεψη του Καραϊσκάκη το 1824 μετά τη διαμάχη του με τον Νικ. Στουρνάρη και η φιλοξενία του Βαλκανικού Συνεδρίου των ανταρτών τον Ιούλιο του 1943 -κάτι που για πολλούς θεωρείται και η αιτία της πυρπόλησής του από τους Γερμανούς αργότερα τον ίδιο χρόνο.

 

 

Πηγή:https://www.travelgirl.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.