To ελληνικό The Witcher γυρίστηκε στα Τρίκαλα με μπάτζετ 500 ευρώ

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν καρτερικά σχεδόν δύο χρόνια, προκειμένου να ανέβουν στο Netflix τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν του The Witcher. Η σειρά με πρωταγωνιστή τον «Γητευτή» Χένρι Καβίλ, αφηγείται ουσιαστικά τις περιπέτειες του Geralt, ενός κυνηγού τεράτων επί πληρωμή.

Μια αντίστοιχη (σαφώς με πολύ μικρότερο μπάτζετ) προσπάθεια και προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα είδαμε να κάνει την εμφάνισή της το Σάββατο (25/12) στο YouTube. Ο λόγος για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Lullaby – Το Nανούρισμα Eνός Παιδιού», την οποία και ανέβασε στο κανάλι του ο σκηνοθέτης Φώτης Πάσσος.

Η ιστορία που βλέπουμε να είναι γυρισμένη στα Τρίκαλα, είναι βασισμένη στο βιβλίο «Παραδόσεις» του Νικολάου Πολίτη και αφορά νανουρίσματα, που έλεγαν οι παππούδες στα παιδιά, για να κοιμηθούν.

Έτσι, λοιπόν, διάλεξαν μια σκοτεινή ιστορία, μέσα από το βιβλίο, την οποία και βλέπουμε στο συγκεκριμένο βίντεο. Αυτήν όπου τα πλάσματα εμφανίζονται και κλέβουν ανθρώπους την νύχτα. Πάνω σε αυτήν την ιστορία δημιουργήθηκε και το σενάριο για την οκτάλεπτη ταινία.

Όπως μας είπε ο σκηνοθέτης, Φώτης Πάσσος, «τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε οχτώ ημέρες. Οι τοποθεσίες ήταν επιλεγμένες, ώστε να μας ταξιδέψουν σε άλλη εποχή και στα Τρίκαλα βρήκαμε σε πολύ μικρές αποστάσεις αυτό που χρειαζόταν. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στην μεταφορά του εξοπλισμού, όπως γεννήτριες, φώτα, κάμερες κτλ. Επίσης, έπρεπε να γίνει προετοιμασία για την χορογραφία, ώστε να αποδοθεί η τελική μάχη.

 

Όταν ήρθε η μέρα της λήψης, επιλέξαμε να την εφαρμόσουμε σε φυσικό περιβάλλον με λάσπες και κρύο, για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο αληθοφανές αποτέλεσμα. Χρειάστηκαν πάνω από τριάντα ημέρες στο μοντάζ. Αμέσως μετά έπρεπε να γίνουν τα vfx και sfx, όπου εκεί ήταν και ο περισσότερος χρόνος λόγου του μικρού budget, καθώς ανέρχεται στα 500 ευρώ».

 

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως είναι το ελληνικό The Witcher του Netflix. Σε καμία περίπτωση, όμως, η ίδια παραγωγή, καθώς όλα τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην πόλη των Τρικάλων και από άτομα της περιοχής, προσπαθώντας να αποδώσουν την ελληνική λαογραφία με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.