Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020»

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» που αποτελεί το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε που διατίθεται για την έρευνα και την καινοτομία για την περίοδο 2014-2020, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο έργο: «Researchers’ Night: 2016-2017», Activity: H2020-MSCA-NIGHT-2014.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως βασικός εταίρος της σύμπραξης (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης- ΕΚΕΤΑ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Πατρών) θα αναλάβει και φέτος τη διοργάνωση εκδήλωσης η οποία για το έτος 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα (το 2014 και 2016 έγινε στη Λάρισα, το 2015 στα Τρίκαλα) και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στην ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη και την άμεση επίδραση των ερευνητικών επιτευγμάτων στην τοπική κοινωνία.

Οι μαθητές, οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα οφέλη σε μία ερευνητική σταδιοδρομία. Θα συμμετέχουν επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, μαθητές με την υποστήριξη φορέων τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, όπως ΕΚΕΤΑ, ΙΕΤΕΘ, ΕΚΦΕ, με τη συμμετοχή των ερευνητών των ΤΕΙ Λάρισας και ΤΕΙ Καρδίτσας.

Η ημερομηνία θα είναι κοινή για όλες τις πόλεις της Ευρώπης που θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την 29η Σεπτεμβρίου 2017.

Από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και ραδιοτηλεοπτικά σποτ θα προβάλλονται και θα μεταδίδονται με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για την μεγάλη βραδιά της 29ης Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου O καθηγητής Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος και πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ με τους Nick and the Backbone θα δώσουν συναυλία- διάλεξη «The Street Value of Science: Πόσα πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;» στο δημοτικό κινηματογράφο στις 8μμ. Για το βράδυ της εκδήλωσης (29η Σεπτεμβρίου) έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες δράσεις: προβολή video με καινοτομίες ερευνητών, έκθεση προϊόντων που προήλθαν από επιστημονική έρευνα και έγιναν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, παρουσίαση ερευνητικού υλικού, πειράματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.