«Το σχολείο στο Δαμάσι πρέπει να κατεδαφιστεί»

«Η θερμοκρασία είναι στους -1, 0» λέει ο πρόεδρος των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων

Τις πληγές του μετρά το Δαμάσι καθώς μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ εκατοντάδες κτίρια υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές.

«Το σχολείο πρέπει να κατεδαφιστεί. Το χωριό έχει κάπου στα 500 σπίτια. Τα 150 περίπου που είναι πετρόκτιστα, καλοσυντηρημένα, έμενε κόσμος μέσα αυτά πρέπει να κατεδαφιστούν. Και το σχολείο και η εκκλησία και το ΚΑΠΗ. Σε κάποια φάση δεν είχε ρεύμα. Η θερμοκρασία είναι στους -1, 0» είπε στο MEGA ο Γιώργος Μανίκας, κάτοικος Δαμασίου Ελασσόνας και πρόεδρος ΤΟΕΒ (Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων).

«Έναν τραυματισμό έχουμε, έναν άντρα 40-45 ετών, έπεσαν κεραμίδια» είπε. Για το σχολείο του χωριού ο κ. Μανίκας ανέφερε ότι έχει χτιστεί περίπου το 1965.

Σε επικοινωνία που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον Γρηγόρη Λέτσιο, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου, του υποσχέθηκε ότι εφόσον το κτίριο κριθεί κατεδαφιστέο, το χωριό θα αποκτήσει καινούργιο σχολείο το συντομότερο δυνατόν.

Οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές που έστησε σε γήπεδο ο στρατός.

«Δύσκολη νύχτα και δύσκολη μέρα σήμερα. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε κανένα θύμα. Έχουμε αρκετές υλικές ζημιές στα σπίτια. Σε περισσότερα από 100. Σήμερα περιμένουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ευτυχώς λειτούργησαν όλα. Στο σχολείο οι δάσκαλοι και οι μαθητές είχαν κάνει ασκήσεις ετοιμότητας και ευτυχώς βγήκαν σώοι», είπε στην κάμερα του MEGA ο πρόεδρος της κοινότητας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.