Τους τηλεφωνούν και τους λένε να βγάλουν τα χρυσαφικά στο μπαλκόνι!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Απανωτές ήταν χθες το πρωί της Πέμπτης οι τηλεφωνικές καταγγελίες στην αστυνομία της Λάρισας για απόπειρες απάτης.

Οι επιτήδειοι φαίνεται πως κάθε φορά επιλέγουν μια περιοχή στην οποία εστιάζουν και κάνουν «ντου» στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν κόσμο με τους γνωστούς πλέoν τρόπους.

Είναι η πιο κλασική και επικίνδυνη μέθοδος, να προσποιούνται πως υπάρχει επείγουσα βλάβη ή κίνδυνος βραχυκυκλώματος. Συχνά ζητούν από τους ενοίκους (κυρίως ηλικιωμένους) να συγκεντρώσουν χρήματα, χρυσαφικά ή τιμαλφή και να τα βγάλουν στο μπαλκόνι ή στην αυλή «για να μην καούν», ενώ συνεργοί τα αρπάζουν.

Χθες Πέμπτη επέλεξαν την περιοχή της Γιάννουλης καθώς άρχισαν να τηλεφωνούν σε οικίες προσπαθώντας να ψαρέψουν τα θύματά τους.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτές οι προθέσεις τους με αποτέλεσμα οι υποψιασμένοι πολίτες να τηλεφωνούν στην αστυνομία για να καταγγείλουν τα περιστατικά.

Θα πρέπει να επισημάνομε εξάλλου, πως για μια ακόμη φορά κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, οι εν λόγω περιπτώσεις απάτης βρίσκονται εκ νέου σε έξαρση με την αστυνομία να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.