Τραγωδία: Δεύτερη αυτοκτονία 18χρονου μέσα σε λίγες ώρες

Τον βρήκε κρεμασμένο η γιαγιά του

Εντονη ανησυχία στις αρχές αλλά κυρίως μεταξύ των γονιών σε όλη τη χώρα, προκαλεί η είδηση για νέα αυτοκτονία μικρού παιδιού. Μετά τον απαγχονισμό 19χρονης φοιτήτριας της ιατρικής σχολής, σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λάρισας από την αυτοκτονία 18χρονου.
Τον 18χρονο στην περιοχή Γερακάρι Αγιάς βρήκε κρεμασμένο , με σχοινί που σχημάτιζε βρόγχο, στο υπόστεγο του σπιτιού του, η γιαγιά του, λίγο πριν τις 7 το πρωί σήμερα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που ερευνά το περιστατικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φαίνεται ο 18χρονος να έχει αφήσει σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της πράξης του.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες βρέθηκε νεκρή η 19χρονη φοιτήτρια στην Αλεξανδρούπολη.

Η αυτόχειρας άφησε και ένα σημείωμα, το οποίο πήραν οι αστυνομικοί και σύμφωνα με πληροφορίες επικαλούνταν κάποιους ψυχολογικούς λόγους που την ώθησαν να πάρει την απόφαση να βάλει τέρμα στη ζωή της. Ελεγε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τη ζωή της.
Η κατάθλιψη, η απόρριψη της ζωής και τελικά η αυτοκτονία είναι πιο συχνά φαινόμενα στην εφηβική ηλικία.

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα το 24,7% των κοριτσιών και το 9,9% των αγοριών βιώνουν συναισθηματικό κενό και κατάθλιψη συχνά ή διαρκώς. Την ίδια ώρα, το 89,2% και το 95,1% αντίστοιχα δηλώνουν ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις τούς προκαλούν αισθήματα θλίψης. «Η εφηβική κατάθλιψη έχει αυξηθεί δραματικά τελευταία και συχνά οδηγεί σε απόπειρες. Τα ποσοστά των αγοριών και κοριτσιών που προχωρούν σε απόπειρα είναι μοιρασμένα, ωστόσο τα αγόρια είναι συνήθως πιο αποτελεσματικά», λένε ερευνητές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.