Τραγωδία στα Τέμπη: Σήμερα αναμένονται οι Ιταλοί Εμπειρογνώμονες για την εξέταση του καταγραφικού

Σήμερα το πρωί αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εφέτη ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη, τέσσερις Ιταλοί Εμπειρογνώμονες οι οποίοι θα εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου με την εμπορική, στα Τέμπη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άτομα.

Με τη συνδρομή των Ιταλών, καθώς και με τα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων που όρισαν οι δικαστικές αρχές, αναμένεται να συμπληρωθεί το τελικό πόρισμα από το οποίο θα φανεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα πέρα των εφτά για τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη μέχρι στιγμής.

Θυμίζουμε ότι τέσσερα άτομα κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης των συγκοινωνιών με τους δύο εξ αυτών να έχουν προφυλακιστεί. Πρόκειται για τον 59χρονο σταθμάρχη Λάρισας της νυχτερινής βάρδιας της 28ης, και τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, που ήταν επιφορτισμένος με τις βάρδιες. Οι σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις κατηγορούνται επίσης για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Χθες, κατέθεσαν στον εφέτη ανακριτή, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ καθώς και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του οργανισμού, σχετικά με την εμπλοκή τους στη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη και το όριο ηλικίας. Και οι τρεις κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: Larissane.tg

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.