ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Nτεμπούτο για το ETR 470 στις ράγες

«Αυτό δεν είναι απλώς ένα νέο τραίνο, είναι ένα νέο πακέτο υπηρεσιών για τον επιβάτη. Ήταν σημαντικό για εμάς να σπάσουμε το φράγμα των 4 ωρών στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκης- Αθήνας- Θεσσαλονίκης. Όταν το δίκτυο θα είναι έτοιμο, το ETR 470 είναι τόσο ταχύ τραίνο που θα καλύπτει τη διαδρομή αυτή σε 3 ώρες και 20 λεπτά». 

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον κ. Roberto Biasin, γενικό εμπορικό διευθυντή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αυτή τη στιγμή συνοδεύει τους πρώτους επιβάτες που ταξιδεύουν με το ETR 470, το πλήρως ανακαινισμένο τραίνο που μετά από ένα χρόνο αναμονής, η Εταιρεία έβαλε στις ράγες του ελληνικού σιδηρόδρομου. Tο πρώτο αυτό δρομολόγιο ξεκίνησε από Θεσσαλονίκη με πληρότητα 60%.

Το ETR 470, ένα από τα πέντε που έφερε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ελλάδα, ξεκίνησε “τζαστ” σε αυτό το πρώτο του δρομολόγιο, στις 7:08 για να φτάσει στην Αθήνα στις 11:03 με μοναδικό ενδιάμεσο σταθμό στη Λάρισα.

Σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους ο κ. Biasin είπε πως η  επιβατική κίνηση στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη- Αθήνα, έχει σχεδόν επιστρέψει στα προ covid επίπεδα.

«Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει και εμείς προσφέρουμε ένα αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών με τα ETR 470, τις οποίες θα εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο. Με το τραίνο ο επιβάτης δεν μετακινείται απλώς, μπορεί , ξεκούραστα, να απολαύσει μία ταξιδιωτική εμπειρία», είπε ο κ. Biasin προσθέτοντας:

«Ο βασικός μας ανταγωνιστής είναι το αυτοκίνητο, δεν είναι το αεροπλάνο. Η αύξηση της τιμής της βενζίνης, σε συνδυασμό με τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει το τραίνο, θα φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στο τραίνο», υπογράμμισε ο εμπορικός διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η Εταιρεία, μόλις τεχνολογικά καλυφθεί η χώρα, θα προσφέρει  wi-fi συνδέσεις στους ταξιδιώτες. Αλλά επιπλέον σχεδιάζει ειδικά μενού, που θα συνδυάζουν ελληνική και ιταλική γαστρονομία. Είναι για το σκοπό αυτό, σε επαφή με τα Επιμελητήρια της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

“Στόχος είναι, σε συνεννόηση με άλλους φορείς και εταιρείες, να προσθέσουμε πιο πλούσιες εμπειρίες στους ταξιδιώτες, συνδυάζοντας  τη μετεπιβίβαση από το τραίνο σε ηλεκτρικά τραίνα και ποδήλατα. Υποστηρίζουμε ένα διαφορετικό μοντέλο στις μετακινήσεις των επιβατών, πιο πράσινο και πιο πλούσιο σε υπηρεσίες και εμπειρίες”, υπογράμμισε ο κ,Biasin.

Δείτε φωτογραφίες του GRTimes:

 

Πηγή: grtimes.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.