Τρίκαλα: Εγκατάσταση POS στα δημοτικά ταμεία

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, είναι και η λήψη απόφασης για την εγκατάσταση τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών – POS – στα δημοτικά ταμεία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση, οι οφειλές τις το Δημόσιο, από οποιαδήποτε αιτία, οι οποίες κατ’ εξαίρεση εξακολουθούν να εισπράττονται από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.)/Ελεγκτικά Κέντρα, καταβάλλονται υποχρεωτικά με επιταγές ή με τη χρήση χρεωστικών/πιστωτικών καρτών, εφόσον το τις καταβολή – ανά ημέρα – ποσό υπερβαίνει συνολικά τα 100 ευρώ (100 €).

Μάλιστα, με το Νομοσχέδιο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. που δόθηκε τις διαβούλευση τις αιρετούς «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και τις διατάξεις», προβλέπεται ρητά η χρήση τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών».

Σε εφαρμογή των παραπάνω ο Δήμος Τρικκαίων έχει αποστείλει σε έξι πιστωτικά ιδρύματα, την πρόσκληση υποβολής προσφορών για τη χρήση σταθερών τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών POS.

Συγκεκριμένα η πρόσκληση αναφέρεται στην προμήθεια έξι POS, εκ των οποίων δυο θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Κεντρικού Ταμείου και τέσσερα θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των περιφερειακών ταμείων (Δημαρχιακά καταστήματα Δ.Ε. Μεγάλων Καλυβίων, Παραληθαίων, Καλλιδένδρου, Κόζιακα).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.