Τρίκαλα: Τα έσοδα των παρκόμετρων «γίνονται» δωρεάν κιλοβατόρες για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Στα Τρίκαλα όποιος σταθμεύει εκεί όπου υπάρχουν παρκόμετρα, γίνεται αλληλέγγυος προς τα ευάλωτα νοικοκυριά μέσω της ιδέας του Δήμου Τρικκαίων να ενισχύσει ουσιαστικά τους δημότες του που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο ενεργειακό κόστος.

Παράλληλα, μειώνει το εύρος λειτουργίας των παρκόμετρων στη πόλη , ώστε να μην αποτελεί πρόβλημα για εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο.

Σε έναν συνδυασμό ελεγχόμενης στάθμευσης και κοινωνικής προσφοράς λοιπόν, προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Με το νέο, προς εφαρμογή Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, τμήμα των εσόδων θα διατίθεται σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Το νέο ΣΕΣ θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και αφορά σε τμήμα του κέντρου της πόλης. Μάλιστα ο Δήμος Τρικκαίων (και η δημοτική του εταιρεία Αστική Ανάπτυξη ΑΕ που το υλοποιεί) μείωσαν το εύρος εφαρμογής του Συστήματος, προκειμένου, λόγω κρίσης και πανδημίας, να διευκολυνθούν περισσότερο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.

Η δε λειτουργία του ΣΕΣ θα γίνεται και μέσω εφαρμογής (application) στο κινητό τηλέφωνο. Μέσα από αυτήν την εφαρμογή, όπως έχει ήδη δηλώσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, τα χρήματα που θα εισπράττονται, θα μετατρέπονται σε κιλοβατώρες, και στη συνέχεια, θα διατίθενται στα νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη. Αυτά, θα προέρχονται από όσα εισπράττουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Με τον συγκεκριμένο τρόπο, η πληρωμή για τη στάθμευση μετατρέπεται αυτομάτως σε κοινωνική προσφορά και στήριξη πιο ευάλωτων τμημάτων της τρικαλινής κοινωνίας. Αυτή η κίνηση δε, αποκτά μεγαλύτερη σημασία την περίοδο αύξησης των τιμών ρεύματος, παγκοσμίως και στη χώρα μας. 

Η εφαρμογή του νέου ανταποδοτικού συστήματος θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αυτήν την περίοδο, η «Αστική Ανάπτυξη» προχωρά σε ενημερωτική εκστρατεία. Διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια, υπάρχει ήδη σχετική εκστρατεία για απόκτηση κάρτας μόνιμου κατοίκου, καθώς και πληροφορίες για το κόστος χρήσης και τις οδούς εφαρμογής του ΣΕΣ.

Ταυτοχρόνως, οι πολίτες μπορούν να εγγράφονται στο σύστημα, να ενημερώνονται και να αποκτούν το «ψηφιακό πορτοφόλι», μέσω του οποίου θα γίνονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

Αναλυτικά όλα αυτά τα δεδομένα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr (στο σχετικό μπάνερ για τη στάθμευση) ή απ’ ευθείας στον σύνδεσμο https://trikalacity.gr/systima-elegchomenis-stathmeysis/

Στην ίδια ιστοσελίδα (στη διεύθυνση https://trikalacity.gr/stathmeysi-amea/) υπάρχει και η διαδικασία για απόκτηση Κάρτας Ασύρματης Ταυτοποίησης Θέσης Στάθμευσης ΑμεΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.