Βαλκανικό γλέντι το παζάρι της Λάρισας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το Παζάρι της Λάρισας το οποίο ανοίγει τις πύλες τουτην ερχόμενη Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής.

Σύμφωνα με όσο ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις του παζαριού θα δώσουν βαλκανικό χρώμα στη πόλη καθώς ένα μουσικοχορευτικό καραβάνι το μεσημέρι της Κυριακής με αφετηρία την Κεντρική πλατεία θα διατρέξει όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σε αυτό το καραβάνι θα συμμετέχουν 400 χορευτές από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. Υπό τον ήχο των χάλκινων οργάνων της μπάντας του Μάρκο Μάρκοβιτς θα χορεύει όλη η πόλη.Η φημισμένη μπάντα θα ξεσηκώσει τους Λαρισαίους, καθώς εκτός της πλατείας αναμένεται να γυρίσει και τους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης.

Στην Κεντρική Πλατεία της πόλης την ίδια ώρα θα υπάρχει για όλους τσιπουράκι και καλός μεζές μπολιάζοντας το Ελληνικό με βαλκανικό χρώμα.Βέβαια το… κυρίως πιάτο του βαλκανικού χρώματος στο παζάρι θα έρθει το βράδυ της ίδιας ημέρας με την μοναδική συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης μίλησε για την αναβάθμιση του παζαριού τα τελευταία 4 χρόνια. «Όλα αυτά τα χρόνια φέραμε στο παζάρι που είναι θεσμός, αναβαθμισμένες εκδηλώσεις και ποιότητα, με αποκορύφωμα φέτος που θα έχουμε την συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς για την οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον να την παρακολουθήσουν και πολλοί επισκέπτες εκτός Λάρισας. Πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός».

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Νταής σημείωσε ότι «Θέλουμε ένα παζάρι πιο ζωντανό, πιο καθαρό και πιο πολύχρωμο. Θέλουμε όλοι οι Λαρισαίοι να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του παζαριού που είναι δωρεάν για όλους».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 600.000 ευρώ καθώς έχει καλυφθεί στο 100% η ζήτηση για περίπτερα, ενώ αναμένεται να έρθει φέτος περισσότερος κόσμος. Μάλιστα η πρώτη εικόνα είναι ότι φέτος συμμετέχουν σε αυτό περισσότεροι Λαρισαίοι έμποροι.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκε και βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών με τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των τελευταίων τεσσάρων χρόνων από Παζάρι της Λάρισας.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.