Βαριά ποινή για τον επιδοξο ληστή με τα τέσσερα μαχαίρια

Σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς αναστολή καταδίκασε σήμερα το Μονομελές δικαστήριο Κακουργημάτων Λάρισας έναν άντρα που συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο για απόπειρες ληστειών σε καταστήματα της πόλης.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου, ο κατηγορούμενος φορώντας κουκούλα τύπου «full face» και έχοντας επάνω του, τέσσερα μαχαίρια, μετέβη αρχικά σε σούπερ μάρκετ και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και αποπειράθηκε να διαφύγει. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από την υπάλληλο του καταστήματος και με τη βοήθεια ακόμη ενός ατόμου, απέσπασαν από τον δράστη το αφαιρούμενο χρηματικό ποσό, καθώς και τρία μαχαίρια που είχε στο παντελόνι του.

Ο κατηγορούμενος τράπηκε σε φυγή και λίγο αργότερα εισήλθε σε τρία καταστήματα της πόλης (παντοπωλείο, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σούπερ μάρκετ) και με την απειλή μαχαιριού, απαιτούσε να του παραδώσουν τις εισπράξεις. Με την αντίδραση όμως των υπαλλήλων, ο κατηγορούμενος έφυγε «άπραγος» και στις τρεις περιπτώσεις.

Την ίδια στιγμή ειδοποιήθηκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της αστυνομίας η οποία εντόπισε και συνέλαβε τον δράστη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, μια κουκούλα ένα ψαλίδι και δύο ναρκωτικά δισκία, στερούμενος της απαιτούμενης ιατρικής συνταγής.

Σήμερα, στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως νωρίτερα, την ίδια μέρα της 17ης Ιανουαρίου, είχε καταναλώσει μαζί ηρεμιστικά χάπια, ζάναξ και υπνοστεντόν, και αυτό προκάλεσε όπως είπε την εγκληματική του δράση.

Το δικαστήριο τελικά κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της απόπειρας ληστείας κατά συρροή, της ληστείας και της οπλοφορίας ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία για την κατοχή ναρκωτικών και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Η ποινή δεν έχει αναστέλλουσα ισχύ και έτσι ο άντρας επέστρεψε στη φυλακή.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.