Ξενογιαννακοπούλου από Λάρισα: «Ώρα» για προοδευτική κυβέρνηση

Στη Λάρισα – για την εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών-  βρέθηκε σήμερα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, Τομεάρχης εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της παραχώρησε συνέντευξη Τύπου παρουσία του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βασίλη Κόκκαλη και των μελών της νομαρχιακής επιτροπής Λάρισας όπως ο Βασίλης Ζωγράφος Συντονιστής Ν.Ε. Λάρισας, Παναγιώτης Νταής μέλος ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Εύη Παπανίκα μέλος της Ν.Ε. Λάρισας, Βασίλης Τσιούτρας μέλος Ν.Ε. Λάρισας και  Γιώργος Σφήκας μέλος Ν.Ε. Λάρισας.
Η κα Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε στην τοποθέτησή της ότι «είχαμε μία πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο στην εκλογική διαδικασία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα στο νομό Λαρίσης έχουμε δυόμιση χιλιάδες παλιά και νέα μέλη. Αυτή η μεγάλη ανταπόκριση ήταν ένα πολύ ισχυρό διπλό πολιτικό μήνυμα αφενός να δοθεί μία απάντηση στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη που τροφοδοτεί συνεχώς την κρίση στην πολλαπλή της διάσταση και αφετέρου ένα μήνυμα πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία μέσω των διαδικασιών του συνεδρίου βγαίνει με πολύ μεγαλύτερη δυναμική…».
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τροπολογία για την ρήτρα αναπροσαρμογής που φέρνει αύριο η κυβέρνηση στη Βουλή, η κα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι «μιλάμε για μια κυβέρνηση που εδώ και δέκα μήνες δεν λαμβάνει κανένα από τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της ενεργειακής κρίσης. Δηλαδή όσον αφορά την ανάγκη να υπάρχει πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, να υπάρχει αποσύνδεση της διαμόρφωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από αυτή του φτηνού αερίου και καθιστά την ρήτρα αναπροσαρμογής ένα προεκλογικό τέχνασμα καθώς δεν καταργείται αλλά ενσωματώνεται στην διακύμανση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος».
Για το ενδεχόμενο των εκλογών τονίστηκε ότι «έχουμε ζητήσει εκλογές γιατί κάθε μέρα που περνάει μας ζημιώνει. Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ότι ο δρόμος προς τις εκλογές έχει ανοίξει εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε βγει με νέα δυναμική από το συνέδριο, δίνουμε την μάχη για την νίκη στις εκλογές προκειμένου να σχηματιστεί μια προοδευτική διακυβέρνηση».
«Αναδεικνύουμε έναν άλλο δρόμο πολιτικό και ένα άλλο οικονομικό πρόγραμμα για την χώρα. Θέλουμε την νίκη στις εκλογές για να διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια προοδευτική κυβέρνηση» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «εμείς από την πλευρά μας έχουμε προτείνει έναν διάλογο και προς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και σε όλες τος προοδευτικές δυνάμεις, ο δικός μας αγώνας είναι να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα από εκεί και πέρα είναι επιλογή του κυρίου Ανδρουλάκη πως θα κινηθεί. Αυτή η εκλογολογία από την μεριά του πρωθυπουργού είναι μια ομολογία αποτυχίας» καταλήγει.
Τέλος ο βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης σημείωσε ότι «έχουμε μπει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο. Στις επικείμενες εκλογές θα αναμετρηθούν δυο πολιτικές, αφενός η πολιτική της αυτορύθμισης της αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού και από την άλλη οι πολιτικές οι οποίες θέλουν ουσιαστική παρέμβαση του κράτους σε εποχές ακρίβειας».

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.