Ξεσπάει ο σύζυγος θύματος στα Τέμπη – «Δεν βρεθήκαμε εμείς απέναντι στον Αγοραστό, ο Αγοραστός βρέθηκε απέναντι μας»

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης έχασε τη σύζυγό του στο δυστύχημα στα Τέμπη και μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» για τη συγκάλυψη αλλά και την απόδοση δικαιοσύνης που περιμένει να δει, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στον Κώστα Αγοραστό.

«Δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση στα ερωτήματα μας για το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν βρεθήκαμε εμείς απέναντι στον Αγοραστό, ο Αγοραστός βρέθηκε απέναντι μας, γιατί δεν μας απάντησε ποτέ στο δεύτερο εξώδικο που του έχουμε στείλει. Σήμερα θα υποβάλλουμε πάλι μηνύσεις και εγκλήσεις σε πρόσωπα που κατ’ όνομα και ιδιότητα για τα εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για τις πρώτες ημέρες: όπως ο πρωτοδίκης, η ανακρίτρια, πυροσβέστες και αστυνομικοί που δεν έκαναν ότι έπρεπε τις πρώτες ημέρες, καθώς δεν καταργείται τις πρώτες ημέρες ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ούτε είναι κάτι υπεράνω της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Η Δικαιοσύνη κάνει το έργο της και πρέπει να στοιχειοθετήσει τις ποινικές διώξεις. Εμείς δεν έχουμε εμπάθεια σε κανέναν. Βλέπουμε να συμπληρώνεται το κατηγορητήριο. Έχει γίνει υπερυψηλή ανάλυση ανά χιλιοστό του δευτερολέπτου για τα αίτια της έκρηξης».

Ο κ. Κωνσταντινίδης χαρακτήρισε την πρόταση μομφής στη Βουλή «κάτι επικοινωνιακό». «Δεν μας καλύπτει το θέμα του κοινοβουλίου. Όπως η Εξεταστική Επιτροπή οδήγησε σε άτομο, έτσι και η Πρόταση Μομφής είναι κάτι επικοινωνιακό», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς έχουμε μηνύσει τους πρώην Υπουργούς Μεταφορών, μεταξύ των οποίων τους κ. Καραμναλή και Σπίρτζη για την μη ολοκλήρωση της Σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ. Είναι επικοινωνιακό και αυτό του κ. Σπίρτζη. Όποιος θέλει, ας πάει στον φυσικό δικαστή για να φανεί αν έχει δίκιο ή άδικο».

«Τα Τέμπη θα έπρεπε να είναι ένας δρόμος που θα λυτρώσει τον κόσμο. Θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι σε μηνύσεις που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, μηνύσεις από συγγενείς συγγενών των θυμάτων, από νομικούς που θα τις προσυπογράψουν, από πολιτικούς, από δημοσιογράφους, είναι ανοιχτή η διαδικασία της συλλογής υπογραφών», πρόσθεσε ο σύζυγος του θύματος τονίζοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.




Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.