Υφυπουργός Παιδείας από Λάρισα: «Αναβαθμίζουμε τα ΕΠΑΛ»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα πραγματοποίησε ημερίδα με τίτλο «ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΙ; Εκπαίδευση, ασφαλής ένταξη και γνωριμία με την αγορά εργασίας», το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Προσκεκλημένος ήταν και ο αρμόδιος υφυπουργός παιδείας Δημήτριος Μπαξεβανάκης. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, προβολή και υποστήριξη του Θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους –Τάξη Μαθητείας και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Μιλώντας ο υφυπουργός Παιδείας για τα ΕΠΑΛ τόνισε ότι «η στρατηγική του υπουργείου είναι να στηριχθεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση. Να πείσουμε την κοινωνία ότι τα ΕΠΑΛ είναι σχολεία που αξίζει κανείς να τα επιλέξει, αλλάζοντας μια νοοτροπία 10ετιών. Δουλεύουμε πολύ με βάση ένα στρατηγικό σχέδιο. Αναβαθμίζουμε τα ΕΠΑΛ δίνοντας πρόσβαση στους αποφοίτους τους και στα πανεπιστήμια. Υλοποιούμε την Τάξη της Μαθητείας, ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να βοηθήσει τους αποφοίτους να έρθουν σε μια πρώτη, ασφαλή είσοδο στη αγορά εργασίας», σημείωσε στο χαιρετισμό του.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν η Ελένη Αναστασοπούλου, Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπέμπης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ Νέστωρας Αντωνίου και η Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Όλγα Τσούρβα.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.