Υπερχείλισαν όλα τα ποτάμια στα Τρίκαλα

cof

Δύσκολες ώρες από σήμερα το πρωί σε όλο το Νομό Τρικάλων, καθώς όπως θα δείτε στα πλάνα που έχει καταγράψει το trikalaola.gr υπερχείλισαν όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού ποταμού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα και υπάρχει μεγάλη ανησυχία και επιφυλακή.

Το νερό αν αναπηδά από τη γέφυρα στο Βαλτινό προς Δενδροχώρι. Όλα τα κανάλια στους δύο παραποτάμους του Πηνειού έχουν υπερχειλίσει και εκατοντάδες στρέμματα βρίσκονται μέσα στο νερό, στα αγροκτήματα, Βαλτινού, Δενδροχωρίου, Εξαλόφου, Κωσταρέϊκα, Ελευθεροχωρίου και Ματσουκέϊκα.

Στη γέφυρα Δενδροωρίου κυνδυνέυουν μαντριά που είναι δίπλα στο ποτάμι. Το κανάλι που υπάρχει δίπλα στο Βαλτινό κώλωσε και τα νερά γυρίζουν μέσα στο χωριό, με αποτέλεσμα οι αυλές να είναι μέσα στο νερό, ενώ με λίγη ακόμη άνοδο θα μπει μέσα στα τελευταία σπίτια του χωριού. Το ποτάμι λίγο ακόμη και θα υπερεχψικήσει προς τον οικισμό Ματσουκέϊκα.

Από την άλλη πλευρά του οπικισμού, τιο νερό είναι στα πρώτα σπίτια προς Ελευθεροχώρι. Από την υπερχείλιση ο δρόμος προς Ελευθεροχώρι έχει καλυφθεί μόλις πριν από λίγο με τα νερά και δεν μπορεί να γίνει η διέλευση.

Στην γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι πριν από λίγη ώρα υπερχείλισε από τη βασική κοίτη και διαχέεται προς τα χωράφια και εντός μεγάλων αναχωμάτων.

Σε απερχιακό δρόμο στην Πιαλεία σημειώθηκε κατολίσθηση και ο δρόμος έκλεισε. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για άμεσες παρεμβάσεις. Ο καιρός όμως σύμφωνα με την ΕΜΥ θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση και τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη πιο πολύ, καθώς θα πέσει ακόμη πιο πολύ νερό!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.