Υπερσύγχρονα θερινά σινεμά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Το καλοκαίρι μπήκε κι αυτό σημαίνει πως τα θερινά σινεμά… ετοιμάζονται! Σε ένα μοναδικό, όμορφο περιβάλλον, ιδανική όαση δροσιάς για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, θα λειτουργήσει και φέτος ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος στον Μύλο Ματσόπουλο, στην πόλη των Τρικάλων.

Είναι ένα από τα καλύτερα θερινά σινεμά και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση του κοινού από το 2003. Σε συνδυασμό με τον Μύλο, το αγιόκλημα και το γιασεμί, που κυριαρχούν στο χώρο, η ξύλινη πέργκολα που κατασκευάστηκε εκ νέου και το αναψυκτήριο, συνθέτουν ένα ξεχωριστό σκηνικό. Ο κινηματογράφος φέτος, τη θερινή σεζόν 2020, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Πολιτισμού. Έτσι, η πληρότητα δεν θα υπερβαίνει το 75%, οπότε αναπροσαρμόστηκε η διάταξη των θέσεων.

Ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος των Τρικάλων είναι ψηφιακός. Με το εξαιρετικά φθηνό εισιτήριο των 5 και 4 ευρώ για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και πολύτεκνους, οι φετινές προβολές που θα ξεκινούν στις 21:45 υπόσχονται όμορφα θερινά βράδια. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Σοφία Αλεστά, τονίζει πως οι ταινίες θα είναι επιλεγμένες, της φετινής παραγωγής από όλα τα κινηματογραφικά είδη: κωμωδίες, περιπέτειες κοινωνικά, κομεντί, φαντασίας. Σίγουρα, και φέτος μετά τα 17 χρόνια λειτουργίας, τονίζει η κ. Αλεστά ο δημοτικός κινηματογράφος θα αποτελέσει και φέτος έναν μοναδικό κινηματογραφικό προορισμό, σε ένα ιδανικό περιβάλλον δροσιάς και ηρεμίας.

Τα θερινά σινεμά και στην Καρδίτσα
Με την ανατολή του αιώνα αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Καρδίτσας η δημιουργία θερινού σινεμά. Οι υποψήφιες περιοχές ήταν πολλές, τελικά επιλέχτηκε η περιοχή των Καμινάδων στην άκρη της πόλης. Ο θερινός άρχισε να λειτουργεί σαν συνέχεια του χειμερινού κινηματογράφου, ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι οι καλύτερες που μπορεί να υπάρχουν, τόσο από άποψη περιβάλλοντος όσο και τεχνολογίας, καθώς η οθόνη και τα μηχανήματα προβολής και ήχου είναι τα πιο σύγχρονα, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου Καρδίτσας, Πέτρος Αποστόλου.

Και συνεχίζει: «Εκμεταλλευόμαστε τόσο το θερινό όσο και το χειμερινό κινηματοθέατρο. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους θερινούς από πλευράς εγκαταστάσεων και μηχανημάτων στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Το γνωρίζω αυτό πολύ καλά γιατί έχω και θερινούς κινηματογράφους στην Αθήνα». Για να καταλήξει: «Ανοίγει τις πύλες του με τους όρους και τα πρωτόκολλα λόγω του κορονοϊού, είναι 250 θέσεων και για φέτος θα λειτουργήσει με μάξιμουμ 180 θέσεις. Είναι συνέχεια του χειμερινού κινηματογράφου, προβάλλει εμπορικές ταινίες και όσοι το επισκέπτονται μένουν ενθουσιασμένοι. Ικανοποιεί τις απαιτήσεις από πλευράς επιλογής ταινιών και τους πιο φανατικούς κινηματογραφόφιλους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.