Υποσχέθηκαν σε Θεσσαλό αποδοτικές επενδύσεις και του «έφαγαν» 35.000 ευρώ

Ανύπαρκτη αποδείχθηκε η εταιρεία που υποσχόταν μεγάλο οικονομικό όφελος από επενδυτικά προγράμματα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως διαπίστωσε με πόνο ένας 50χρονος από τη Λάρισα ο οποίος έδωσε αφελώς τους κωδικούς του e-banking του σε έναν εκπρόσωπό της και έχασε 35.000 ευρώ.

Ο 50χρονος είχε επικοινωνήσει στις αρχές Μαΐου με έναν άγνωστο που εμφανιζόταν ως διευθυντής της εταιρείας και τον έπεισε να επενδύσει, με την υπόσχεση ότι θα είχε πολλαπλάσια απόδοση για το κεφάλαιό του. Από τότε, επικοινωνούσαν τακτικά και το θύμα πείστηκε ότι είχε να κάνει με έμπιστο επενδυτή, οπότε του παραχώρησε τα απόρρητα στοιχεία του λογαριασμού του.

Φυσικά, ο απατεώνας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και, από τις 29 Μαΐου ως και στις 4 Ιουνίου, έκανε έξι μεταφορές χρημάτων σε διαφορετικούς λογαριασμούς από τον δικό του αποσπώντας συνολικά 35.000 ευρώ. Ο 50χρονος, ο οποίος άργησε πολύ να αντιληφθεί ότι είχε πέσει θύμα απάτης μέσω διαδικτύου, υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Λάρισας που διενεργεί προανάκριση για να εντοπίσει τον «μαϊμού» επενδυτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.