Ζάρκο Τρικάλων: Οικολογική βόμβα τα λάστιχα ποτίσματος που καταστράφηκαν στην πρόσφατη θεομηνία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε μία οικολογική βόμβα έχουν εξελιχθεί τα κατεστραμμένα λάστιχα ποτίσματος από την πρόσφατη θεομηνία, στο Ζάρκο Τρικάλων.

Όπως επισήμανε ο κ. Γιάννης Σδράλης, αγρότης, τα λάστιχα είναι βουτηγμένα στη λάσπη και πρέπει να έρθουν κάποιοι να τα απομακρύνουν με φορτηγάκι, μία διαδικασία με τεράστιο κόστος, ενώ πολυδάπανη είναι και η αγορά καινούργιων.

Η κατάσταση δυσκολεύει και την καλλιεργητική περίοδος στα σιτάρια που έχει ήδη αρχίσει, ενώ πολλά από αυτά έχουν καταλήξει στη θάλασσα με απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρόκειται να λιώσουν, όπως λένε, ούτε σε 500 χρόνια. Στα χωράφια, είπε ο κ. Σδράλης, υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια σημεία, με εκατοντάδες χιλιάδες χαλασμένα λάστιχα, γεγονός που συνιστά τεράστιο πρόβλημα, ίσως το μεγαλύτερο μετά τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί στις καλλιέργειές τους.

Πηγή: ertnews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.