Ζημιές από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία

Νύχτα αγωνίας για τους δύο νεαρούς από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοούνται από το απόγευμα του Σαββάτου στο Ποσείδι Χαλκιδικής, όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά κύματα. Στα έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανδρών ηλικίας 29 και 30 ετών συμμετέχουν ένα ελικόπτερο, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού και άλλα σκάφη ιδιωτών.

Στην περιοχή όλη τη νύχτα έπνεαν ισχυροί άνεμοι και το έργο των διασωστικών ομάδων όσο περνάει η ώρα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τρεις φίλοι επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για την διακοπές τους και αποφάσισαν να βουτήξουν στη θάλασσα στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων ενός μέλους της παρέας. Οι νεαροί αγνόησαν τους κινδύνους από τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

Εν τω μεταξύ το κύμα κακοκαιρίας με το πρώτο φως της ημέρας φαίνονται τα προβλήματα που δημιούργησε σε αρκετές περιοχές της χώρας η χθεσινή κακοκαιρία.

Μεγάλες πλημμύρες σημειώθηκαν και στη Σκύρο. Ορμητικοί χείμαρροι χτύπησαν τις περιοχές Πεύκος και Αχερούνες. Έχει καταστραφεί γέφυρα που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του νησιού, πλημμύρισαν παραλιακές κατοικίες επιχειρήσεις και δρόμοι. Η πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για τον απεγκλωβισμό τουριστών από την παραλία του Πεύκου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Εύβοιας τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν ιδιαίτερα την Σκύρο, με μεγάλη ένταση και διάρκεια, έχοντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών συμβάντων σε πολλά σημεία του νησιού και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει ήδη συνδράμει στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Στην Κρήτη και τη Θεσσαλία έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές από τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις ενώ στην Εύβοια τα προβλήματα, παρά τις ανησυχίες, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

Πηγή: ertnews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.