Zητούν την επαναλειτουργία της Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Λάρισα

Εκπρόσωποι τευτλοπαραγωγών από τη Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργοστάσιο Ζάχαρης Λάρισας, που λειτούργησε για τελευταία φορά το 2006, για να διαμαρτυρηθούν για την μη συνέχιση της καλλιέργειας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Θεσσαλίας, Σωτήρης Τσικρίκας, επεσήμανε ότι η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να σταματήσει την καλλιέργεια προκαλεί σοβαρά προβλήματα, όχι μόνο στους εναπομείναντες παραγωγούς, αλλά και σε δεκάδες άλλα επαγγέλματα που είναι γύρω από την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων.

Παράλληλα, ζήτησε συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να τους εξηγήσουν ότι η τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα έχει μέλλον.

Ο εκπρόσωπος των παραγωγών από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Γιάννης Σαμαράς, τόνισε ότι “είναι κρίμα να εισάγουμε ζάχαρη, τη στιγμή που η χώρα μας έχει τη δυνατότητα, αρκεί η Πολιτεία να θέσει ξανά σε επαναλειτουργία τα εργοστάσια ζάχαρης και να έχει δική της παραγωγή.

Δίνοντας προοπτική σε μια δυναμική καλλιέργεια και δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους. Εμείς δεν συμφωνούμε με την απόφαση να σταματήσουμε να καλλιεργούμε ζαχαρότευτλα και να δίνουμε δουλειά σε αγρότες άλλων χωρών”.

Από την πλευρά του ο παραγωγός, Μίμης Μακαρές, από την περιοχή του Δομοκού, σημείωσε, ότι “η καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων ενίσχυε την τοπική οικονομία με 5 εκ. ευρώ. Από την στιγμή που σταμάτησε η καλλιέργεια τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν.

Εμείς, ζητάμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια της χώρα μας, γιατί γνωρίζουμε ότι με καλή διαχείριση είναι κερδοφόρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εργοστάσιο της Λάρισας που έκλεισε το 2006, ενώ όλοι ξέρουμε ότι ήταν κερδοφόρο. Όπως ξέρουμε και τους λόγους που έκλεισαν τα εργοστάσια”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.