Γερμανία: Ψυχροπολεμικά τα αντανακλαστικά του Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενεργεί βάσει αντανακλαστικών του Ψυχρού Πολέμου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι προσθέτει πάνω από 40 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στο πυρηνικό της οπλοστάσιο.
«Η ανακοίνωση του προέδρου Πούτιν ότι αυξάνει το οπλοστάσιο των στρατηγικών πυραύλων της Ρωσίας είναι περιττή και βεβαίως δεν συμβάλλει στη σταθερότητα και στην άμβλυνση των εντάσεων στην Ευρώπη», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στον ιστότοπο του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού Der Spiegel.
Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατήγγειλαν το σχέδιο της Ουάσινγκτον να αναπτύξει άρματα μάχης και βαρέα όπλα σε κράτη-μέλη του NATO στην ανατολική Ευρώπη, στα σύνορα της Ρωσίας ή κοντά σε αυτά, κάνοντας λόγο για την πιο επιθετική ενέργεια της Ουάσινγκτον μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας επέκρινε επίσης τις ανακοινώσεις του κ. Πούτιν.
«Δεν αποτελούν έναν χρήσιμο τρόπο να ξεπεραστούν οι παρούσες δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν στη σχέση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρώπη ή τη Ρωσία και τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.
Ο κ. Στάινμαϊερ πρόσθεσε ότι ο κόσμος έχει αλλάξει μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1989. «Αλλά τα παλιά αντανακλαστικά εκείνης της εποχής είναι προφανώς πιο ενεργά από όσο νομίζαμε μέχρι πέρυσι», σημείωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.