Πληρωμή τελών και χωρίς το έντυπο

Συμβουλές του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών για λιγότερη ταλαιπωρία…

Το γεγονός ότι για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας χρειάζεται να γνωρίζει ο πληρωτής, μόνο τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας, επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωση, ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας, μετά τις επισημάνσεις συμπολιτών για καθυστερήσεις στις τράπεζες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, « να προβούμε στην έκδοση του παρόντος δελτίου, γιατί έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από πολίτες του Νομού, καθώς το μόνιμο πρόβλημά τους είναι ότι από τα καταστήματα των τραπεζών τους ζητούν να προσκομίσουν το χαρτί για τα τέλη κυκλοφορίας, προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν. Ενημερώνουμε τους πολίτες του Νομού ότι: για την πληρωμή των τελών στις τράπεζες, δεν χρειάζεται να εκτυπωθεί το έντυπο τελών για να τα πληρώσουν.
Στις τράπεζες μπορούν να πάνε, γνωρίζοντας τον ΑΦΜ και τον Αριθμό κυκλοφορίας και έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους, σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

Σημειώνουμε επίσης ότι, σε περίπτωση που κάποια τράπεζα ζητάει επιμόνως το έντυπο των τελών εκτυπωμένο από τον πελάτη, είναι γιατί (προφανώς) έχει τη συγκεκριμένη στιγμή πρόβλημα το σύστημά της και όχι γιατί πρέπει να προσκομισθεί υποχρεωτικά.

Το ποσό που θα καταβάλλουν για τα τέλη κυκλοφορίας είναι και φέτος το ίδιο με το περυσινό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν συνιδιοκτήτες οχημάτων, να μην πληρωθούν από όλους, γι’ αυτό καλό θα ήταν να υπάρχει μία συνεννόηση πριν πάνε να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλος, δεν παραλαμβάνουμε αυτοκόλλητο σήμα, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Η μόνη απόδειξη ότι πληρώθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας, είναι η απόδειξη πληρωμής στην τράπεζα. Καλό λοιπόν είναι να φυλάσσεται το αποδεικτικό αυτό και στο αυτοκίνητό του ο καθένας, ας έχει μια φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής, για την περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε. Τουλάχιστον στην περίπτωση αυτή, δεν θα τον «κυνηγούν» ότι έχει απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.