Στο επίκεντρο η πορεία τριών έργων στη Μαγνησία

Για τους χειμάρρους Κραυσίδωνα και Ξηριά και το ρέμα Μαυρομάτι

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων κας Δωροθέας Κολυνδρίνη για την πορεία υλοποίησης και ολοκλήρωσης τριών μεγάλων, συγχρηματοδοτούμενων μέσω του Ε.Σ.Π.Α., έργων, που υλοποιούνται στη Μαγνησία μέσω της Δ/νσης Τεχνικών Έργων των Π.Ε.. Ειδικότερα, η σύσκεψη αφορούσε την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στους χειμάρρους Κραυσίδωνα και Ξηριά (τμήμα από χ.θ. 0+350 έως χ.θ. 2+200) προϋπολογισμού 2,2 εκατ. € και 10,8 εκατ. € αντίστοιχα, αλλά και την υλοποίηση των υπολειπόμενων εργασιών κατασκευής του φράγματος στο ρέμα Μαυρομάτι, έργου με συνολικό προϋπολογισμό 15,1 εκατ. €.
Στα δύο πρώτα αντιπλημμυρικά έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι κύριες εργολαβίες και απομένει η υλοποίηση μόνο κάποιων πρόσθετων τελικών εργασιών. Στο χείμαρρο Ξηριά προβλέπεται, αμέσως μετά τη σχετική προέγκριση από την Ε.Δ.Α.Π.Θ., η δημοπράτηση εργολαβίας κυρίως για την πλακόστρωση τμήματος του χειμάρρου και για την ασφαλτόστρωση των παράλληλων στο χείμαρρο οδών. Στο χείμαρρο Κραυσίδωνα, μετά την ολοκλήρωση σχετικής μελέτης και την έγκρισή της από τον ΟΣΕ, θα δημοπρατηθούν οι προβλεπόμενες εργασίες για την αντιμετώπιση των σημειακών πλημμυρικών φαινομένων στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ.
Τέλος, στο έργο κατασκευής του φράγματος στο ρέμα Μαυρομάτι, στο οποίο απομένει να δημοπρατηθεί η τελευταία εργολαβία προϋπολογισμού 4 εκατ. €, η Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια από τις υπηρεσίες ώστε η εν λόγω εργολαβία να δημοπρατηθεί τάχιστα και να οδηγηθούμε μετά την υλοποίηση των εργασιών στην κατάκλιση του φράγματος, έργο πνοής και ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Δ. Πάκας, ο Δ/ντης της Δ.Τ.Ε. των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων κ. Κ Φλαμπουρης, στελέχη των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, καθώς και εκπρόσωποι του αναδόχου και του Τεχνικού Συμβούλου της υπό υλοποίηση εργολαβίας κατασκευής του φράγματος στο ρέμα Μαυρομάτι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.